Kraljica, modna punkerica i dama, Vivienne Westwood, opet je posegnula za pobunom i neopterećenim stavom po kojem je posebna i popularna

Westwood je usko povezana s duhom pobune 70-ih koju su zvukom pratili Sex Pistolsi. Unatoč tome, dvaput je pokupila počasti Buckinghamske palače i ne jednom izjavila kako podržava monarhiju. Njezin domoljubni stav nije završio s Elizabetom, u jesen 2015. godine izbacila je majicu s otisnutom slikom tadašnjeg princa Charlesa kao podršku njegovoj dugogodišnjoj kampanji za zaštitu okoliša.

Nova kolekcija naslova Born To Rewild predstavlja novo poglavlje, no sa zadržavanjem postulata po kojima je poznata ova modna punkerica. Kao i uvijek, svi su komadi predstavljeni kao održivi, a koristila je i elemente po uzoru na nostalgične 90-e. Recikliranje u onom najboljem mogućem smislu – tim Vivienne Westwood uzeo je najbolje iz njezine fashion škrinjice i integrirao u novu eru.

Tartan s neonskim šiljcima, na primjer, bio je verzija MacAndy uzorka koji je prvi put korišten u njezinoj jesenskoj kolekciji Anglomania 1993. godine. Razrezani traper razvijen je iz kolekcije Cut and Slash iz 1991. godine, a predivna korzet suknja razvijena je prema dizajnu koji je izvorno izradila za Kate Moss, 1902. godine.

Ponuda se sastoji i od mnoštva dizajna koji obuhvaćaju izvezeni traper, jacquard odijela s prugama, arhivske cvjetne printeve, svečane salonke s grafičkim printom… I još mnogo toga. Bilo da se radi o živopisnim crvenim trenirkama s uzorkom srca ili o odlasku na formalniju večer u krojenom crnom odijelu, kolekcija je opremljena za niz prilika. Riječ je, ukratko, o nizu maštovitih komada u kojem će svatko s izraženim stilom pronaći nešto za sebe.

Kolekciju oživljava njezina popratna kampanja koja je snimljena u predgrađu Pariza. Od kamenih krovova do travnatih prednjih dvorišta, istovremeno ukusno, bezbrižno i provokativno, sve daje savršeni pečat ovoj bogatoj Born To Rewild kolekciji.

Cijeli lookbook potražite ovdje!

 

Foto: Sabina Schreder