Iako su mnogi sumnjali u naizgled dječačke i dosta nadobudne vizije Richarda Bransona, Virgin Galactica ipak postaje stvarnost. Ova futuristička kompanija napokon je otkrila javnosti svoje sjedište u Novom Meksiku, “Gateway to Space”, otkuda će kretati svi budući komercijalni letovi u svemir!

Ovaj svemirski aerodom dizajnirao je britanski arhitektonski ured Foster + Partners. Prizemlje se naziva Gaia, prema grčkoj božici koja predstavlja Zemlju i tu se nalazi lounge u kojem će se čekati svoj red za svemirska prostranstva. U isto vrijeme izgleda toplo i futurističko-svemirski. Zemljani tonovi, skandinavskii namještaj i puno prirodnog svjetla odaje dojam prvoklasnog aerodromskog loungea. S obzirom da će karte koštati oko 200.000 funti, ništa manje od toga se ni ne očekuje, ekonomski razredi su ipak daleka budućnost. Drugi dio se naziva Cirra (naziv za jedan tip oblaka) i tamo se nalazi kontrolni centar. Dizajn je vrlo eteričan i karakterizira ga bijela boja u tolikoj mjeri da je dizajner Jeremy Brown prijelaz iz loungea na prvi kat opisao da je poput “iskustva uzdizdanja između oblaka i letenja”. 

Prema CEO-u Geoorgeu Whitesidesu, ovaj potez ujedno želi zainteresiranima obznaniti da je projekt operativno funkcionalan. Ali kada će zaista biti spreman i početi primati prve letove?

Pa, ako imate već navedenih 200.000 funti, već sada se možete predbilježiti, i letite u svemir  2020.! Iako, Branson je poznat po svojim nerealnim obećanjima oko ovog projekta, pa to uzmite s dozom nepovjerenja. Ujedno, ovo iskustvo vam garantira svega 2 minute bestežinskog stanja, pa možda ipak nije baš toliko pompozan koliko se najavljivalo?