Vikend vodič: Što se ove subote događa u Splitu?

Ovog vas vikenda vodimo u Split jer subota u dalmatinskoj metropoli ima što za ponuditi.

Iako nam i dalje preporučuju da ostanemo odgovorni i oprezni, gotovo je nemoguće izbjeći izlazak iz kuće. I to je u redu, dokle god je oprezno i pod preporučenim mjerama. Istražili smo što se ove subote događa u Splitu i otkrili tri izložbe koje možete posjetiti, a i gdje se zabaviti navečer.

Tri izložbe za preko dana

Premijere 75

U Centru za kulturu Zlatna vrata otvara se izložba mlade Ane Marie Delalle. Njezini radovi  suptilno pozivaju na revalorizaciju baštine, mahom one socijalističke i industrijske, kao manje “turistički dopadljive”, te ujedno današnjom slikom grada provociraju pojedinca na kontemplaciju udjela individualne inertnosti u kreiranju iste. Izložba ostaje otvorena do 5. lipnja 2020.

Nove samoće

Izložbeni program Salona Galić nastavlja se 27. svibnja izložbom fotografija naziva ”Nove samoće” nagrađivane suvremene zagrebačke umjetnice Jelene Blagović. Izložba ostaje otvorena do 14. lipnja. Fotografski koncept problematizira temu majčinstva, pružajući intimni pogled na različite strahove, sumnje i samopropitivanja s kojima se autorica i njezine bliske prijateljice suočavaju u razdoblju života u kojem planiraju postati majke, ili to već jesu.

Umjetnički život u Splitu 1919. – 1941. / Drugo poglavlje: U sjeni diktature 1930. – 1941.

Izložba “U sjeni diktature 1930. – 1941.” drugo je i završno poglavlje izložbenog projekta “Umjetnost u Splitu 1919. – 1941.” u Galeriji umjetnina. Ovaj izložbenih diptih kojim se obrađuje splitska međuratna umjetnička scena programski se naslanja na izložbu posvećenu “Prvoj dalmatinskoj umjetničkoj izložbi (1908.)” koja je realizirana 2010. godine. Izložba je otvorena do 26.7. 2020.

Di smo ono stali?

Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac, Ante Travizi i Vanja Dobrijević se nakon dugih 77 dana hibernacije ponovno penju na pozornicu Split Circus (Monty Python)-a. Ponavljaju najbolje od novih baza iz veljače i ožujka te donose neizostavan osvrt na cjelokupnu situaciju. Ulaznice se prodaju u sustavu Entrio.

Podij je opet vaš

Barem što se kluba Judino drvo tiče jer ove subote otvaraju plesni podij od 23 sata nadalje. Ali u prodaji je svega 100 ulaznica. Karte su dostupne u sustavu Adriaticket.com.

 

Foto: Galerija umjetnina, CK Zlatna vrata