Iako se vikendom volimo upustiti u pripremu nešto kompliciranijih jela, isto tako volimo i brze opcije koje nam ostavljaju dovoljno vremena za uživanje u šetnji prirodom ili gradom. Tako smo ovog puta posudili recept fitness trenerice @marica_topfit, koja nas uvijek oduševi odličnih brzim i zdravim receptima

U nastavku prenosimo recept za brzu piletinu-musaku iz jedne tave!

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400 g pilećeg filea
  • 450 g krumpira (crveni za peći)
  • 2 dl zobenog ili bademovog vrhnja
  • 2 jaja
  • 40 g ribane mozzarelle
  • 5-6 cherry rajčica
  • sol, papar, BIO vegeta, češnjak, svježi peršin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARICA TOPFIT (@marica_topfit)

Priprema:

  1. Posudu za pečenje dobro premažite maslinovim uljem te luk narežite na trakice i rasporedite po dnu posude.
  2. Krumpir ogulite, operite, posušite i začinite solju, paprom i BIO vegetom, a zatim ga složite preko luka.
  3. Piletinu narežite na deblje trakice i začinite maslinovim uljem, solju, paprom i naribanim češnjakom te je posložite preko krumpira.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte jaja i zobeno ili bademovo vrhnje, začinite po želji te prelijte smjesu preko složenih sastojaka.
  5. Poklopite posudu i pecite u pećnici 30 minuta na srednje jakoj temperaturi.
  6. Nakon 30 minuta maknite poklopac i pecite još 10 minuta da bi jelo poprimilo zlatnu boju.
  7. Izvadite iz pećnice, preko svega dodajte narezanu mozzarellu i cherry rajčice te vratite u pećnicu na još 5–10 minuta dok se sir ne otopi i sve lijepo ne zapeče.

Foto: Instagram, Unsplash