Iako se vikendom volimo upustiti u pripremu nešto kompliciranijih jela, isto tako volimo i brze opcije koje nam ostavljaju dovoljno vremena za uživanje u šetnji prirodom ili gradom. Tako smo ovog puta posudili recept fitness trenerice @marica_topfit, koja nas uvijek oduševi odličnih brzim i zdravim receptima
U nastavku prenosimo recept za brzu piletinu-musaku iz jedne tave!
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 400 g pilećeg filea
- 450 g krumpira (crveni za peći)
- 2 dl zobenog ili bademovog vrhnja
- 2 jaja
- 40 g ribane mozzarelle
- 5-6 cherry rajčica
- sol, papar, BIO vegeta, češnjak, svježi peršin
View this post on Instagram
Priprema:
- Posudu za pečenje dobro premažite maslinovim uljem te luk narežite na trakice i rasporedite po dnu posude.
- Krumpir ogulite, operite, posušite i začinite solju, paprom i BIO vegetom, a zatim ga složite preko luka.
- Piletinu narežite na deblje trakice i začinite maslinovim uljem, solju, paprom i naribanim češnjakom te je posložite preko krumpira.
- U posebnoj posudi pomiješajte jaja i zobeno ili bademovo vrhnje, začinite po želji te prelijte smjesu preko složenih sastojaka.
- Poklopite posudu i pecite u pećnici 30 minuta na srednje jakoj temperaturi.
- Nakon 30 minuta maknite poklopac i pecite još 10 minuta da bi jelo poprimilo zlatnu boju.
- Izvadite iz pećnice, preko svega dodajte narezanu mozzarellu i cherry rajčice te vratite u pećnicu na još 5–10 minuta dok se sir ne otopi i sve lijepo ne zapeče.
Foto: Instagram, Unsplash