Wellness centar na 2500 m2, najveći hotelski bazen u Istri s grijanom morskom vodom, bogata ponuda masaža, tretmana lica i tijela; turska kupelj, finska i bio sauna, ledena fontana, whirlpool i relax zona, solarij, 17 zemljanih tenis terena uz more… Posjetom ovom novigradskom hotelu, potvrdili smo si ono što se šuška – Hotel Aminess Maestral oaza je gušta i raj za hedoniste

Nije neobično, a pogotovo u ovim okolnostima, da svakome od nas dođe trenutak u životu kad poželimo “zalupiti vratima”, okrenuti se na peti, i pokloniti si, pa barem JEDAN vikend opuštanja, mira i uživanja. Mi smo pronašli mjesto gdje se u tom trenutku trebate zaputiti –  Aminess Maestral hotel. Naš odabir je bila novigradska adresa, ali s obzirom na to da se otvorio i na drugim lokacijama, poput otoka Korčule i grada Orebić, izbor vaše oaze mira je zaista širok. Možda izbor ne izgleda lako, ali vjerujte nam – s nijednom adresom nećete pogriješiti.

Sportski hedonizam

Bilo da ste solo, u paru, ili na kvadrat s obitelji, Aminess vas sadržajem jednostavno ne može razočarati. Prioritetni razlog zašto smo ga posjetili bila je Aminess Cooking with Class by David Skoko radionica, s koje smo se vratili prepuni dojmova (koje vam uskoro donosimo!), no Aminess nudi toliko toga, da se, zapravo, ne možemo sjetiti što nam je nedostajalo. 

aminess maestral hotel teniski tereni

Sumnjamo da bi ikoga odbile meditativne šetnje uz more, blizina grada koji je povezan uređenom šetnicom, ili mogućnost bavljenja sportom tijekom cijele godine. Sportaš(ic)e tamo čeka 17 (!) teniskih terena, nogometni tereni, teren za odbojku na pijesku, opremljeni fitness centar s 30 Technogym sprava… Uz to, već spomenuta uređena šetnica uz more idealna je za trčanje, a blizina ušća rijeke Mirne idealna za kajakarenje.

aminess maestral teretana

Neobaveznim razgovorima pored bazena saznali smo i da mu se parovi vraćaju radi fantastičnog wellnessa. Primjerice, VIP Spa Lalande omogućava istinsko uživanje u potpunoj privatnosti.

Uz to, idealno je mjesto za nezaboravni obiteljski odmor s pregršt sadržaja za sve članove, poput bogatog sportske animacije i zabavnih aktivnosti ali i odlične dječje animacija, poglavito u Miramì fun factory… 

aminess maestral obitelj

Koliko je ovo već plusova? A tek smo na pola. 

Gastro zaljubljenici u raju

Nadolazećeg 26.lipnja, te u rujnu i u listopadu, održava se već spomenuti ekskluzivni gourmet paket Aminess Maestral Hotela – Aminess Cooking with Class by David Skoko – u kojem gosti uz smještaj dobivaju priliku sudjelovati na stručnoj radionici kuhanja pod vodstvom jednog od najboljih hrvatskih chefova Davida Skoke· Mi smo se oduševili viđenim, o čemu ćete uskoro i čitati, jer je riječ o jedinstvenom projektu u hrvatskom turizmu, gdje je naglasak na učenju vrhunskog kulinarstva u opuštajućem hotelskom ambijentu uz odličnu zabavu – što garantira jedinstveni gourmet doživljaj. Tijekom četiri sata radionice fokus je na pripremi specijaliteta od lokalnih namirnica s naglaskom na divljem bilju i ribi. 

David Skodo Aminess Maestral Cooking with Class David Skodo Aminess Maestral Cooking with Class

U sklopu posebnih gourmet paketa Aminess Maestral Hotela gosti imaju priliku posjetiti i degustirati vrhunska vina istarskih vinarija Matošević i Coronica, te kušati najpoznatiju istarsku deliciju – tartufe poznatog OPG-a Karlić. No iako je navedeni zaista jedinstven, tu gourmet događajima nije kraj. Buffet ponuda hotela nudi širok spektar internacionalnih i domaćih specijaliteta, kao i à la carte restoran „Oliveto“ s vrhunskom gourmet ponudom u kojem se i održavaju Aminess Wine & Gourmet Nights s Davidom Skokom. 

A takav napajajući dan naravno da možete završiti u nekoj od predivnih soba, ali mi ipak predlažemo Punto Mare fun&beach zonu, prekrasnu plaži podno hotela s prelijevajućim bazenom, koji je središte zbivanja u ljetnom razdoblju. Razdoblje kada će nam Aminess hotel opravdano biti na listi najdražih smještaja i smjer u kojem ćemo se među prvima zaputiti.

flash!

Od 1. travnja Aminess je značajno proširio svoj portfelj u Dalmaciji, na otoku Korčuli i u Orebiću. Aminess posjeduje turističke objekte u destinacijama: Novigrad, otok Krk, otok Korčula i Orebić, na poluotoku Pelješcu. Pod brendom Aminess hoteli i kampovi trenutno se nalazi 12 hotela, 4 kampa s više od 450 mobilnih kućica, 92 apartmana i naselje od 80 vila, ukupnih kapaciteta od 4.850 smještajnih jedinica koji dnevno mogu ugostiti više od 12.500 gostiju.