Ako ste se vratili s “morskog” odmora i ne želite pomisliti da je to sve od godišnjeg, planirajte dalje neki od nadolazećih vikenada provesti u prirodi

Odmor u kontinentalnom dijelu Hrvatske može biti itekako ugodan, a šuma u blizini ljekovita i iscjeljujuća. Čitajte dalje jer ove su lokacije odličan izbor za vikend odmor.

Odmor na pravom pustolovnom ranču

Linden Tree Retreat & Ranch je mali, privatni resort u eko-safari stilu, otvoren sezonski za goste iz cijeloga svijeta. Ovaj pustolovni ranč smješten je u Velikoj Plani, skriven unutar Parka prirode Velebit, prirodnog rezervata pod zaštitom UNESCO-a. Linden je dom jedinstvene vještine prirodnog jahanja koju ovdje možete isprobati uz pažljivu i sigurnu uslugu. Dostupno je svega tridesetak kreveta za spavanje, a kažu kako su ovdje glavni partneri u kreiranju pustolovina šuma, potoci, godišnja doba i zov divljine.

U cijeloj zaštićenoj dolini živi svega dvadesetak stanovnika, a ovom je pričom Bruce Yerkovich, vođen svojom vizijom novog, održivog utočišta u divljini, želio pružiti izvorni američki ranč u potpunom skladu s okruženjem.

Kuće za odmor u Moslavini

Moslavačka priča obitelji Martinac iz Obedišća zanimljivo je odredište za ugodan vikend odmor na kontinentu. U ponudi su tri tradicijske kuće: Agacija, Vrba i Kruška, a prenesene su u prvobitnom obliku iz okolice, uređene stoljetnim namještajem te obiteljskim fotografijama iz prošlog stoljeća kao dokazom duge tradicije i povijesti. Posebnost ove naše Moslavačke priče je šuma u kojoj se nalazi kuća za odmor Jelengaj iz kojeg se pruža pogled na šumu u kojoj se nalazi stotinjak divljih životinja.

Tu je i vanjski bazen kao poseban dodatan sadržaj za koji vjerujemo da spašava posjetitelje od vrućine, a u dva restorana, od kojih je jedan smješten uz ribnjak a drugi u srcu šume, čekaju vas vrhunski lokalni specijaliteti.

Vikend na Plitvicama

Jer tko ne bi želio provesti vikend na Plitvicama uz šumski povjetarac, koji stupanj niže i osvježavajuću rijeku. Vikendica Plitvice Chalet nalazi se u selu Korana 14, od Plitvičkih jezera udaljena svega 7 kilometara. Smještena uz samu rijeku, ima divan vrt, terasu te roštilj, a opremljena je vrlo moderno i šarmantno poštujući tradiciju, ali i nudeći moderan komfor. Provjerite ima li još slobodnih termina.