Drvene kućice kao savršen bijeg od svakodnevice i gradskih vrućina uz prepuštanje čarima prirode? Da, taj mali raj postoji i nalazi se uz Mrežnicu, a ime mu je Riverland Mrežnica.

Riverland Mrežnica mali je otočić smješten u Zvečaju nedaleko od Karlovca, okružen
zelenilom i ljepotom istoimene rijeke koja svojom mirnoćom nerijetko podsjeća i na jezero dok ljeti pruža priliku za osvježenje koje je prilično lako zamijeniti s morem. Samo 45 minuta udaljena od Zagreba i svakodnevne buke i gužve, ova mirna oaza otkrit će vam se odmah nakon što pređete  drveni mostić koji vodi u potpuni užitak stapanja s prirodom.

Sa samo dvije drvene kućice, od kojih svaka može primiti do četiri osobe, Riverland pruža krajnju privatnost i odmor. A to se čini baš kao pravi odmor danas.

Svaka od kućica nalazi se na samoj obali,  a s drvene se terase pogled pruža prema Mrežnici i zelenilu. Osim ugodne samoće na vlastitoj terasi, na otoku  možete uživati i u tzv. chill terasi, tik iznad vode, s roštiljem i lampicama za romantičnu uživanciju
čak i kada padne mrak.

Naime, Riverland Mrežnica, govore mi organizatori ovog smještaja, osmišljen je kao pravi robinzonski smještaj s detaljima glampinga (glamorous campinga). Stoga možete računati da sve što vidite na otoku radi pomoću solarnog napajanja ili na baterije (ne brinite, postoji dio gdje možete napuniti mobitele, iako bi vam možda bilo i bolje bez istih).

Kućice imaju vanjske tuševe, a svaka ima svoj kemijski toalet s malim umivaonikom i rasvjetom koji se nalazi izvan kućice. Uz dio gdje se mogu napuniti mobiteli postoji i aparat za vruću i hladnu pitku vodu. Na otoku se nalazi i roštilj sa svom pripadajućom opremom za vlastitu upotrebu, a preko mosta također imate restoran želite li nešto prigristi.