Villu Biforu teško da ste promašili u medijima, ali njezina arhitektura, pozicija i uređenje zahtijeva da se ponovno o njoj piše. Čak i same fotografije ove kuće smještene u mjestu Selca, 22 km od Bola, na brdu Petrovac, dovoljne su za odmoriti oči

Ova kuća, već dva stoljeća, čvrsto stoji na svom mjestu pružajući onima koji su to željni, prostor za odmor i opuštanje. Bilo da se radilo o ondašnjoj plemićkoj obitelji Didolić, koja je tu živjela ili današnjim gostima koji se u kuću na prvi pogled zaljube i iznova vraćaju. Kako je njezina lokacija zbog nevjerojatnog panoramskog pogleda prizivala goste, Marijan Trutanić, građevinski tehničar, monter kamena i klapski pjevač kako se opisao, te njegov brat, arhitekt Toni Trutanić, nisu dugo dvojili oko toga treba li ući u uređenje ove kuće za najam. 

Iako je bila u dosta zapuštenom stanju, cilj im je bio “ostaviti što više starih detalja te ubaciti pomno odabrane komade namještaja od drva i kamena” kaže mi Marijan. “U restauraciji je popravljen krov, a sa stražnje strane dodan je prostrani toalet sa panoramskim krovom. U vrtu ville s koje se pruža nezaboravan pogled, sagrađen je bazen za opuštanje, prostrani lounge, te kao dodatni sadržaj u prizemlju ville, soba za svakodenvno opuštanje. Villa sadrži galeriju sa bračnim krevetom, iz koje se također pruža pogled na susjedna mjesta.” Na pitanje postoji li uopće najdraži dio vile gostima, Marijan spremno odgovara “Svakako kupaona, s panoramskim krovom i velikom staklenom sijenom iza kamenog umivaonika”.

Iako je Villa Bifora zamišljena kao kuća za odmor za dvoje ljudi, u dnevnom boravku postoji komotna sofa na kojoj mogu spavati još dvije osobe. U cijenu je uključen doručak u restoranu Park Petrovac u blizini, kušanje raznih domaćih proizvoda, te šetnja s vodičem kako bi se upoznao kraj. Love!

Fotografije: Barbara Trutanić, Luka Rocco