Kolekcija Love through the darkness govori o izražavanju i kreativnosti – o uronjenosti u sadašnji trenutak kroz stvaranje i na taj način iscjeljivanje

Govori o prihvaćanju i prenošenju emocija te o korištenju ručnog rada i vještina čime nadilazi bol i gubitak. Akcenti boje, fotografija, napisane riječi, ručne perforacije i vez, dio su tog procesa. 

vedrana mastela kolekcija vedrana mastela kolekcija vedrana mastela kolekcija

U kolekciji su suprotstavljeni složeni modeli odjeće puni detalja, poput ručno perforiranih majica za čiju su izradu potrebni sati ručnog rada, i modeli pročišćenih formi. Od boja prevladavaju bijela i crna, uz akcente crvene i plave boje. Print na majicama nastao je od originalne fotografije i stihova  Water me with love dance with me through the darkness. Velike promjene, neizvjesnosti, pa i trenuci kada sve vanjsko stane, potaklo je dizajnericu na stvaranje ove kolekcije. 

vedrana mastela kolekcija vedrana mastela kolekcija vedrana mastela kolekcija

Za izradu ove kolekcije korišten je organski pamuk, cupro materijal, kojeg zovu i veganska svila, te deadstock materijali čime Vedrana nastavlja održive prakse u modi koje koristi od samih početaka stvaralaštva, a zadnjih godina se dodatno educira na tom području. Također, top u kolekciji izrađen je od manjih komada materijala ostalih nakon izrade haljine. 

vedrana mastela kolekcija

Kampanja je snimljena u vrtu Vedraninog pokojnog oca. Fotografiju potpisuje Anđela Vidić, za make up  je zaslužna Tena Bašić dok se u ulozi model našla Koviljka Ljuština

vedrana mastela kolekcija

Modeli iz kolekcije premijerno su bili prikazani u Milanu za vrijeme milanskog tjedna mode te ih sada možete pronaći na web stranici dizajnerice i u Designer Store Krug u Splitu te Croatia in a Box u Rijeci.

Foto: Anđela Vidić

Model: Koviljka Ljuština

MUA: Tena Bašić

Art direkcija i dizajn odjeće: Vedrana Mastela

Web: www.vedranamastela.com