Od kad smo razgovarali s hrvatsko-njemačkom dizajnericom Vanessom Baroni i otkrili njen brend, zaljubili smo se u statement komade nakita koji osvajaju divnim bojama i upečatljivim formama. Upravo je predstavljena kampanja za najnoviju kolekciju, za proljeće/ljeto 2024, koja nas je ponovno oduševila.

U novoj kolekciji dizajnerica je posebnu pažnju posvetila rafiji. Taj je materijal upotrebljen u  dijelu kolekcije, ručno tkan i individualno izrađen.

Kolekcija je posvećena ljepoti zanatskog umijeća, a slavi i eleganciju kroz upotrebu perlica koje odišu sofisticiranošću.

Novost u kolekciji su i vibrantne neonske nijanse, savršene za ljeto i razdoblje godišnjih odmora. Nova kolekcija spaja ručni rad, kvalitetne materijale te jarke boje u neodoljivi  miks.

I ova kolekcija, kao i sve ostale dosad kao centralni element ima acetat, kojeg dizajnerica obožava zbog lakoće i mogućnosti da se od njega oblikuju dvodimenzionalni oblici. Inspiracija su i ovaj puta bili putovanja, umjetničke izložbe i modni trendovi, a afinitet prema estetici sedamdesetih i osamdesetih godina vidljiv je i u ovoj sjajnoj kolekciji.

 

 

 

foto: Vanessa Baroni