Pomoću ovih preparata, tehnika i rituala, u roku od dva tjedna dovedite stanje kože u normalu

Hidratacija

Koliko god pričali o njezi kože, izgleda da nikad nije dovoljno! Nedostatak hidratacije jedan je od prvih anti-age uzročnika i to treba ozbiljno shvatiti. Čak i kad redovito mažete tijelo, a problem suhe kože ne prolazi, razmislite unosite li dovoljno tekućine u organizam. Rješenje je vrlo jednostavno, ali za mnoge od nas jako teško.

L’Occitane pjena za tuširanje Karite Bergamot, 200 kn

Počnite malim koracima i postupno povećavajte unos vode. Rezultati će doći blagovremeno i vidjet ćete kako će vam koža tijela, ali i lica postajati sve gipkija i mekša. Nakon toga, dolazi i važnost same njege, tj. preparata koje koristite. Za izrazito suhu kožu najbolji su proizvodi s visokim sadržajem sastojaka koji osiguravaju dugoročnu hidrataciju, poput glicerina, Aloe vere i hijaluronske kiseline.

NIVEA Naturally Good aloe Vera losion za tijelo, 39,90 kn

Savjet plus: Za bolji efekt hidratacije, nanesite kremu na vlažnu kožu odmah nakon tuširanja.

Elemis Modern English Rose duo mlijeko za tuširanje i kupanje od ruže 300 ml, NOVA krema za tijelo od ruže 200 ml, 525 kn

Savjet plus: Instalirajte aplikaciju za praćenje unosa vode na dnevnoj bazi i tako pratite svoj napredak.

Perutanje kože

Ovo je vrijeme kad smo suočeni sa suhom i perutavom kožom, što je očekivano. Osjećaj suhe kože možete brzo riješiti tako što ćete nanijeti kremu ili mlijeko za tijelo, ali to nije dugoročno rješenje jer ste tako hidratizirali samo zadebljali sloj odumrlih stanica kože na površini.

Bum Bum piling za tijelo, 309 kn
Diego Dalla Palma The Body Trainer 0. ESFOLIA Skin Renewing Peeling Scrub, 255 kn

Potrebno je napraviti piling koji ćete prakticirati bar dva tjedna, tri do četiri puta tjedno, i nakon toga smanjiti ga na jednom ili dva puta tjedno.

Savjet plus: Suho četkanje tijela postalo je ultrapopularno jer je odlično za eksfolijaciju te glatku i prokrvljenu kožu.

Savjet plus: Ako je vaša koža izuzetno suha, koristite uljne kupke jer su nježne i koži pružaju zaštitni sloj.

Prirodna zaštita

Sve više žena postaje svjesno loših posljedica antiperspirant dezodoransa. Začepljene pore u pazušnoj regiji mogu dovesti do mnogih problema te nije preporučljivo korištenje jakih dezodoransa duži vremenski period. Preporučujemo da prijeđete na prirodne varijante koje će omogućiti koži disati i na taj način izbaciti toksine iz tijela, što je vrlo važno za naše zdravlje.

Matinata uniseks dezodorans, 145 kn