92. dodjela Oscara održat će se u nedjelju, 9. veljače, u 2 sata ujutro po našem vremenu.

Neovisno jeste li pravi fan filmskih nagrada i već planirate kako ćete provesti noć s nedjelje na ponedjeljak ili netko tko ujutro samo pročita tko su dobitnici – Oscari su svakako jedno od uzbudljivijih događanja koji obilježe početak svake godine. Sezona filmskih nagrada tako će biti zaključena ove nedjelje, točnije ponedjeljka po našem vremenu, kada ćemo saznati tko su najveći pobjednici u svijetu filma.

U samom vrhu nominiranih u kategoriji najboljeg filma su ‘Once Upon A Time in Hollywood’, ‘Marriage Story’, ‘1917’ i ‘Joker’. Među glavnim glumcima to su Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix i Adam Driver, a glumicama Renée Zellweger, Charlize Theron i Scarlett Johansson.

I ovogodišnja dodjela odvijat će se bez glavnog voditelja već će se na sceni izmjenjivati više prezentera među kojima će biti Natalie Portman, Rami Malek, Jane Fonda, Tom Hanks, Will Ferrell i mnogi drugi, dok će svoje glazbene nastupe imati Cynthia Erivo, Elton John, Idina Menzel, Chrissy Metz i Randy Newman koji će izvesti pjesme nominirane za Oscara.

Ostaje nam još samo vidjeti koje će glumice i glumci iznenaditi na crvenom tepihu, kao i koji će biti ‘highlightsi’ dodjele. Jeste li spremni?

Foto: Getty Images