Na Netflixu se nedavno pojavila druga sezona ove “posebne” serije kojoj je trebalo neko vrijeme da zarobi srca gledatelja, no uspjela se pozicionirati kao jedna od najiskrenijih prikaza života osoba s poteškoćama

Naša Netflix preporuka je izrazito biografska serija “Special” Ryana O’Connella, koji utjelovljuje gay mladića (istoga imena) s cerebralnom paralizom i uvodi nas u svijet njegovih prijateljstava, radnih odnosa, razgovora s majkom, odrastanja i drugog lica života u Los Angelesu. Riječ je o TV-showu lišenom luksuza, a prepunom ogoljenih i duhovitih trenutaka koji vas potpuno obuzmu i na više od nekoliko se trenutaka nesumnjivo uvjerite da ste dio života ovog zanimljivog i optimističnog momka. I upravo ćete zato osjetiti kao da vas je serija ošamarila, zagrlila i rasplakala. Da niste usamljeni, pokazat će vam i činjenica da je u nekom trenutku zasjela među Netflix Top 10 serija.

O radnji serije “Special”

Razvoj cijele radnje je poprilično brz i možete obje sezone odgledati u jednome danu – riječ je o par epizoda po 15-ak minuta koje prate Ryana koji sagledava vlastite nedostatke i mane svoje okoline, u nadi da će uspjeti imati kvalitetan posao, odličnu vezu i sveukupno biti zadovoljan vlastitim životom. Istovremeno, događaju mu se svakodnevne prepreke u svemu navedenome, a iako obožavamo Ryana, dogodit će nam se katkad i da ga osuđujemo. Naime, glavni lik ne boji se “zamjeriti” gledateljima i nije idealan – osim što je ranjiv i pozitivan, dogodi se i da je zajedljiv i kratkovidan. Upravo ti elementi čine “Special” toliko identificirajućom, oslobađajućom i sveukupno stopostotnom preporukom.

Ustrajnošću do uspjeha

Također, glavni lik i tvorac serije je svojedobno izjavio da je ova serija kao projekt bila jedno teško putovanje. “Moglo bi vas šokirati, ali stavljanje glavnog lika koji je gay i s cerebralnom paralizom na TV nije neka instanta pobjeda. Potrebno je vrijeme, ustrajnost i prstohvat zablude”, objasnio je za Variety 2019. godine. I čini se da se isplatilo.