Uskrs se približava, a s njim i razmišljanja o kreativnim načinima ukrašavanja pisanica. Dok tradicionalne metode imaju svoje čari, mi smo ”tim” koji voli istraživati nove, inovativne ideje koje mogu dodatno obogatiti ovaj veseli blagdan.

Ako ste osoba koja uživa u likovnom izražavanju, ukrašavanje pisanica pruža savršenu priliku za buđenje kreativnosti. Uzmite flomaster ili kist u ruke i oživite pisanice živopisnim motivima. Inspiraciju možete pronaći u proljetnom buđenju prirode, pa tako možete nacrtati zečeve, ptičice, cvijeće…. Vibrantne boje su posebno dobrodošle jer dodaju pisanicama element dinamičnosti te ih transformiraju u prava mala umjetnička djela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Маша Гох (@maria_gohh)

Isto tako, osim crtanja, tu je i niz drugih tehnika kojima se možete poslužiti kako biste pisanicama dali jedinstveni pečat. Jedna od popularnih metoda je pečatiranje, gdje možete koristiti različite predmete za stvaranje otisaka na ljusci jajeta. Ova tehnika omogućava stvaranje zanimljivih uzoraka koji mogu varirati od jednostavnih geometrijskih oblika pa sve do složenijih. Također, ukrašavanje pisanica može biti i prilika za recikliranje. Primjerice, stara čipka ili komadići tkanine mogu se koristiti za stvaranje elegantnih pisanica s teksturiranim uzorcima i ovo je idealna tehnika za one koji vole rustikalni ili vintage izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oana Befort (@oanabefort)

Također, ne zaboravite na mogućnost korištenja prirodnih boja. Biljke, voće i povrće mogu poslužiti kao izvori boja koje ne samo da su lijepog izgleda, već su i ekološki prihvatljive. Cikla, kurkuma, lukove ljuske, samo su neki od materijala koje možete koristiti za bojenje pisanica u širokom spektru boja. Za one koji žele dodati malo humora ili jedinstvenosti u ukrašavanje, pisanice možete transformirati u simpatične likove dodajući im papirnate uši, oči ili čak male šeširiće. Ovakav pristup ne samo da će zabaviti djecu, već će i odrasli uživati u kreativnom procesu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Handmade Happy Hour (@cathiefilian)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Маша Гох (@maria_gohh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamila Horodecka (@k_horodecka)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Vail (@stripesandwhimsy)

Foto: Instagram/@iwoska