Hrvatski all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi – 11 godina benda, 8 godina od izdanja njihovog prvog albuma ”I onda je sve počelo”, te jednu godinu od vinilnog izdanja istog albuma. Idealna prilika za novi singl i videospot “Uroni u san”

Pjesma “Uroni u san” je priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije – savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo. Razigrani spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smijeha.

ŽEN su svoj posljednji album ”Sunčani ljudi” (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile krajem 2017. godine, dok su u 2020 godini, kada su pod Covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album “Blender” koji sadrži 9 remixeva njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine se u filmu “Časna posla (Nun of Your Bussiness)” moglo čuti njihovu pjesmu “Mnogi”, originalnu skladbu za film. Najnoviji singl “Uroni u san”, koji najavljuje četvrti studijski album, su članice benda snimile same u svom Tralala studiju u Zagrebu, smiksao ju je Saša Rajković Zarkoff, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell.

ŽEN se uskoro vraćaju i na koncertne bine – u petak, 21. svibnja u dvorištu AKC Medika imat ćete prvi put priliku poslušati “Uroni u san” uživo.

Foto: PR