Regionalni i strani DJ i producentski krugovi već su dobro upoznati s našim house-duom PEZNT, koji sve više plijeni pažnju šire javnosti. Osim što svojim DJ setovima brinu da plesni podij bude ispunjen dobrom atmosferom i snažnom energijom, kao producenti stvaraju house-singlove koji redom osvajaju domaće i strane liste. Njihovu glazbu za svoje setove biraju i međunarodna imena kao što su Claptone, David Penn, Mark Knight… a ovo ljeto ostvarit će im se i jedna od glazbenih želja – 17. kolovoza imat će priliku nastupiti neposredno prije Fatboy Slima u Šibeniku!

PEZNT čine Blacksoul i Mark de Line, dvojica iskusnih producenata s dugogodišnjim samostalnim karijerama, pravog imena Tom Pasanec i Dejan Marković. Zajedničku priču započeli su 2015. godine, prema ideji i inicijativi Blacksoula, koji je predložio Marku de Lineu, tada izvođaču potpisanom za njegov Blacksoul Music label, da krenu raditi na glazbenom projektu kojem je jedini cilj dobra zabava. A s tom inspiracijom kreirali su te nedavno predstavili i novi singl – ljetnu poslasticu „Doin’ My Thing“, koju vam preporučamo za vaše ljetne playliste

 

Tim povodom kratko smo popričali s Tomom Pasancem, idejnim začetnikom PEZNT-a, iskusnim producentom, DJ-om i osnivačem labela Blacksoul Music!

„Pjesmu „Doin’ My Thing“ inspirirali su ljeto, sunce i pozitiva te je umotana u atmosferu funka, groove i soul žanrova“ otkriva Tom i nadovezuje se „Otpjevao ju je Born I, izvanredan rapper iz Washingtona, koji je nadodao svoju izuzetnu liriku i priču pozitivnog karaktera – ‘gdje god da idem, radim svoju stvar i sretan sam s tim“.

Singl nosi zarazni disco prizvuk, za što je svojom instrumentalizacijom zaslužan Davor Devčić – Daga, a saznali smo i kako upravo ova pjesma najavljuje i njihov iščekivani debitantski album „Paid In Full“. „Pjesme za album nastajale su u periodu od dvije godine, kreirali smo ga za sebe i usmjerili smo se da žanrovski, uz house, obuhvaća i soul, funk, hip-hop smjerove, sve što nam je i samima inspiracija. Bit će objavljen ove jeseni, a ciljamo na to da izdanje bude predstavljeno i na vinilu.“

I dok je pred njima ljeto ispunjeno brojnim nastupima, što uključuje i nastup na zamijećenom britanskom Defected Festivalu u Tisnom, vrijedi se osvrnuti i na njihovu nedavnu svibanjsku turneju u Australiji – što im je ujedno bila i prva prekoocenska turneja, a tamo su se našli i na #1 Australske nacionalne liste klupske glazbe: „Iz Australije smo se vratili prepuni dojmova. Tamo smo održali šest nastupa, praktički smo obuhvatili sve veće gradove tog kontinenta, a uspjeli smo nastupiti i na Baliju! Fenomenalno iskustvo, upoznali smo odlične ljude, a to je rezultiralo i time da su nas već bukirali za novu turneju 2020. godine!“, zaključuje Tom.

Ako vas ovo ljeto odvede do nekog od plesnog podija za koji će glazbu birati upravo PEZNT, svakako preporučamo da ne propustite tu priliku, a do tada uživajte u njihovom novom singlu „Doin’ My Thing“!