Njezina pjesma ‘I am a Woman’ jedna je od najpoznatijih himni feminizma. Nastala je u sedamdesetim godinama kada je Helen i osvojila nagradu Grammy.

‘I am a Woman, hear me roar.’ poznati je stih kojim se slavi snaga žene. Upravo ovom pjesmom proslavila se Helen Reddy, australska pjevačica koja je 1971. za nju osvojila i Grammy, a njen hit postao je himna mnogih nadolazećih feminističkih pokreta, a stih ‘I am a Woman, hear me roar’ često korišten u borbi za ravnopravnost.

Helen je bila aktivistica i glumica, a od njene 4. godine bilo je jasno da će biti zabavljačica. Bila je prva Australka koje je dobila ulogu voditeljice u prime timeu američke televizije, ali i prepoznatljivo lice feminizma. Nakon hita ‘I am a Woman’ postala je iznimno popularna u Americi i čak je njezinih 15 singlova dospijelo u prvih 40 na Billboard listu top 100. Osim svojih glazbenih uspjeha, bavila se i motivacijskim govorima, a posljednje godine provela u miru i s obitelji iz razloga što se borila s demencijom.

Pamtit ćemo je po jednom od uistinu najpoznatijih pjesama koje slave žene i zato upravo danas, Helen u čast, pojačajte ‘I am a Woman’ na najglasnije što možete!

Foto: Getty Images