Čak godinu dana će trajati ova sjajna akcija! Oni koji do 4. listopada 2024. godine udome psa iz udruge Šibenske šape dobit će na dar besplatno godišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke, zahvaljujući kojemu će godinu dana moći neograničeno posjećivati Nacionalni park Krka.

Šibenske šape & NP Krka daruju sve koji udome psa!

Mi mislimo da je to 2 u 1! Jer tko udomi psa, a boravi u Šibenskoj okolici, sigurno će s tim istim novim četveronožnim članom obitelji i najboljim prijateljem maksimalno iskoristiti šetnje u NP Krka. Svi su na dobitku: i ljudi i psi!

Javna ustanova Nacionalni park Krka i udruga Šibenske šape potpisale su ugovor o suradnji čiji je cilj zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljivanja pasa iz te udruge. U skladu s tim ugovorom, Nacionalni park Krka osigurat će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke osobama koje udome psa preko Šibenskih šapa. Time žele potaknuti udomljivanje pasa iz te udruge uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti koje donosi članstvo u Klubu prijatelja Krke.

Kako bi naglasili važnost te suradnje i još jednom pozvali građane da pruže dom napuštenim psima, u suradnji s klubom Azimut u subotu, 7. listopada 2023. NP Krka organizirao je edukativno druženje u povodu Svjetskog dana životinja. Fotografije pasa bile su izložene na štafelajima, a informacije o radu organizacija i prilikama za podršku posjetitelji su mogli dobiti na štandovima postavljenim za tu prigodu.

“Javna ustanova Nacionalni park Krka, kao zaštićeno područje, brine o prirodi, baštini, ljudima koji nas posjećuju i životinjama s kojima dijelimo životni prostor. Zato smo inicirali i organizirali ovaj događaj upravo u povodu 4. listopada, Svjetskog dana životinja, kako bismo naglasili važnost skrbi i empatije za sva živa stvorenja. Prepoznali smo i podržali rad udruge Šibenske šape i odlučili dodatno motivirati građane da udome pse iz te udruge godišnjim članstvom u NP Krka.” – istaknula je ravnateljica JU NP Krka Nella Slavica i dodala: “Zahvaljujem svima koji su se u subotu, uz edukaciju i zabavu, družili s nama i još jednom pozivam sve one koji za to imaju uvjete da udome psa i s njim posjete Nacionalni park Krka, na čijim su stazama psi uvijek rado viđeni posjetitelji.”

Poseban gost tom prigodom bio je Marko Aleksić, trener i vodič službenog psa jedinice interventne policije, voditelj podružnice Ghetto Dog škole, koji je održao predavanje o treniranju pasa i demonstrirao njihov trening. Djelatnice JU NP Krka vodile su radionicu izrade slastica za pse, a sudionici su imali priliku naučiti kako od odbačenih materijala poput starih uniformi i džinsa napraviti modne dodatke za pse i oslikati ih.

Fotografije: Unsplash, NP Krka