Svijet se oprašta od jednog od najpoznatijih modnih fotografa, Petera Lindbergha.

Peter Lindbergh, fotograf koji je obilježio modnu industriju i kojeg pamtimo po najljepšim fotografijama Linde Evangeliste, Naomi Campbell, Cindy Crawford i Christy Turlington, umro je u svojoj 74. godini. Vijest o njegovoj smrti objavljena je na službenom Instagram profilu fotografa, nakon čega su društvene mreže preplavile oproštajne poruke.

Lindbergha će mnogi pamtiti po tome što je znao zabilježiti onu istinsku i prirodnu ljepotu žene, a zazirao je od prejakog retuširanja. Slavni fotograf posjetio je i Zagreb, kada je stigao na otvaranje svoje izložbe ‘Images of Women & The Unknown’ u HDLU, 2014. godine. Tri puta zaredom fotografirao je za Pirelli kalendar, a izlagao je u najpoznatijim galerijama i muzejima svijeta, među kojima su i MoMa u New Yorku, Nacionalni centar umjetnosti i kulture Georges Pompidou u Parizu te V&A u Londonu.

”Odgovornost svakog fotografa današnjice trebala bi biti ta da oslobodi žene, naposljetku i sve ostale, od terora mladosti i savršenosti.”, izjavio je jednom prigodom, i po tom načelu cijeli će ga svijet pamtiti zauvijek.

Foto: Getty Images, Instagram @therealpeterlindbergh