Malen, ali uređen s mnogo stila i odlične atmosfere po uzoru na svjetske destinacije gdje možete uživati u ribljim specijalitetima ukusno sljubljenima s čašom vrhunskog vina, takav vam je novi restoran Pinku, otvoren tek prije koji dan u centru Splita.

Pinku se smjestio na adresi Obrov 4, u blizini omiljene splitske žile kucavice – Peškarije. Zato i nije čudno da je ovaj novi riblji restoran posvećen ribljim specijalitetima koji na stol stižu svježi iz ulova. Ribu će vam ovdje pripremiti s malim odmakom od onog na što ste možda navikli u ovim krajevima jer je jelovnik inspiriran nekim novim svjetskim strujanjima, čak i onima koji stižu iz Japana, tako da ćete istovremeno dobiti tradicionalno i internacionalno gastro iskustvo.

pinku split hrana

Recimo, ovdje možete kušati tartar od svježe jadranske tune, s pinku kompota od pome, džema od kapara i limuna s naribanim žumancem dok će vam brancina premazati medom i servirati s majonezom koju će naribati s tunom. uz dobru ribu ide i čaša vrhunskog vina, a ovdje će bome znati što preporučiti. Ponuda vina se bazira na najboljem od najboljeg iz dalmatinske regije, a možete se odlučiti i za koktel.

pinku split hrana

Moderan interijer s detaljima poput kamenog zida, dugačkim šankom na kojem se i jede te visokim stolcima, dio su casual restoranskog doživljaja. Iako je otvoren tek prije koji dan, recenzije zadovoljnih gostiju su jako dobre. Nema druge nego zaviriti u ovaj divan malen restoran Pinku.

pinku split interijer

 

Foto: FB Pinku fish and wine