Jedan od iščekivanijih originalnih naslova iz Amazonove produkcije zasigurno je još uvijek neimenovani serijal “Lord of the Rings”, koji nam na ekrane stiže u rujnu 2022. godine. Zajedno s datumom premijere, iz Amazonovog stožera objavili su i prvu fotografiju serijala (naslovna slika).

Prema trenutnim informacijama, radnja serije bit će smještena tisućama godina prije događanja ispričanih u knjigama “The Hobbit” i “The Lord of the Rings”, a pratit će “i poznate i nove likove, dok se suočavaju s iščekivanim ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju”.

Također, glumačku ekipu čine interesatna imena, među kojima su Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Lloyd Owen, Megan Richards…dok su izvršni producenti J.D. Payne i Patrick McKay.

Za Amazon Studio ovo je jedna od većih produkcija, kojom direktno ulažu i u svoj video-streaming servis Amazon Prime (dostupan i u Hrvatskoj). Prema pojedinim izvještajima, produkcija prve sezone serijala koštat će Amazon oko 465 milijuna dolara – usporedbe radi, finalna sezona “Game of Thrones” serijala ‘koštala’ je 5 milijuna dolaza po epizodi.

Fotografija: Amazon Studios