Za sve one koji ovih dana uživaju kuhajući – evo koja tri domaća Instagram profila će vas dodatno inspirirati.

Čini se da je mnogima dobra hrana postala centar zbivanja u proteklim danima. Osim što se pokušavamo oraspoložiti s omiljenim jelima, mnogi su se vjerojatno dali i u nova eksperimentiranja s kuhanjem i dnevnim obrocima. ‘Comfort food’ dobio je novo značenje, a opet potrebno je i zdravo se hraniti, tj. da naši obroci budu raznovrsni i nutritivno visokovrijedni.

Zahvaljujući društvenim mrežama, a i činjenici da su mnogi chefovi ovih dana ostali bez svakodnevnog angažmana u restoranima, a food blogeri trenutno rade od kuće, svima su  nam online na dispoziciji odlične gastro ideje. Slijedi nekoliko profila na kojima ćete ih moći pronaći!

Chef kuha doma

View this post on Instagram

Polpete Italia na kremi od krumpira Sastojci za 4osobe *Polpete*: Mljeveno meso-0,60kg Mrkva-0,15kg Celer -0,10kg Češnjak-4režnja Peršin Kruh-2šnite(samo sredina) Sol Maslinovo ulje Paprika babura U meso dodati ribani celer i mrkvu,sitno isjeckani češnjak,namočeni kruh,maslinovo ulje i sol. Sve dobro izmiješati i napraviti male polpete. *Toskanska juha(šalša*) Pelati-1konzerva Luk-1glavica Češnjak-4režnja Celer-0,15kg Mrkva-0,20kg Peršin Sol Papar Maslinovo ulje Na maslinovom ulju na laganoj vatri 20minuta pirjati luk,češnjak,celer,mrkvu,peršin. Dodati sitno izmiksane pelate i kuhati otprilike 1h. Začiniti sa solju i paprom. Na maslinovom ulju u tavi sa obadvije strane zapeći polpete. U drugoj dubljoj tavi ugrijati šalšu ,dodati polpete i kuhati 20min. Na kraju dodati sjeckani peršin. *Krema od krumpira* Krumpir-1,5kg Vrhnje za kuhanje-0,15l Maslac-100g Sol Krumpir izrezati na tanke ploške i kuhati u zasoljenoj vodi 10minuta. Procijediti i dodati u blender zajedno sa vrhnjem i maslacem. Sve miksati par minuta Ako nemate blender mozete koristiti štapni mikser. *Savjet* Višak šalše mozete razrijediti sa vodom i koristiti kao juhu. Krumpir miksajte vruć da nebude ljepljiv i žilav Od peršina i maslinovog ulja mozete napraviti pesto koji dodajte u juhu. Koricu od namočenog kruha narežite na kockice i dodajte u juhu. #chefkuhadoma

A post shared by Chef kuha doma (@chefkuhadoma) on

Neke od najpoznatijih hrvatskih chefova moći ćete pronaći upravo ovdje. Osim što su super zabavni, donose svoje omiljene recepte, detaljno i sa svim ekstra trikovima. Još niste spekli svoj kruh što je glavna tema u danima samoizolacije? Ovdje možete pronaći i recept za to!

Jedi Voli Soli 

Radijska voditeljica Nina Slišković Goleš odlučila se na akciju u kuhinji za vrijeme samoizolacije te sa svojim partnerom otvorila ovaj super profil za kuhanje. Nina je prednost odlučila dati videima kako bi što vjerodostojnije prikazala svoja jela i recepte koja su jednostavna i osvajaju na prvi pogled.

Pastry Petra

Ne brinite, nismo zaboravili ni na kolače, a svakako je teško odoljeti onima koje radi Petra Jelenić, poznata hrvatska slastičarka. Ako ste se odlučili ovih dana ‘baciti’ upravo na slastice i vješti ste u tome, Petra bi vas mogla nagovoriti na ozbiljne poslastice s kojima ćete se htjeti pohvaliti prijateljima i kada dani samoizolacije završe.