Guliver/Getty Images

Četka nije njezin najbolji prijatelj, dodaci za kosu mogu biti velika prijetnja da se zamrsi i potrebno joj je puno više balzama. Ovaj tip kose je prirodno isušeniji od ostalih, pa je potrebno koristiti odgovarajuće preparate i pakunge koji su namijenjeni za održavanje vlažnost i mekoću. Kovrčavu kosu je potrebno češće šišati da bi bila zdrava i bujna zbog vrhova koji su često suhi i pucaju.

Kovrče, ako su uredne i definirane, uvijek izgledaju zanosno, a ako žurite na posao ili u grad, uvijek možete pokupiti nekoliko uvojaka ukosnicama na potiljku ili sa strane i dobiti elegantnu frizuru.

Profesionalni frizeri su rekli da je previše čista kosa puno teža za održavanje od one koja je oprana dan prije, za razliku od ravne koja je najljepša uvijek kada je tek oprana.

Stručnjaci su odgovorili kako da na tri jednostavna načina postignete to da vaša kosa ima puno više boljih dana nego loših.

  1. Potrudite se da je ne perete previše često, samo da je isperete vodom i stavite balzam.
  2. Sea spray daje kosi teksturu , zbog čega ju je lakše obuzdati. Sea spray proizvodi nisu dostupni kod nas, ali evo kako ga možete i sami napraviti – pomiješajte morsku sol, balzam, esencijalno ulje i vodu – et voilà.
  3. Koristite difuzer kako biste uspjele oblikovati vaše kovrče baš onako kako želite, jer on za razliku, kada sušite kosu samo sušilom, ima koncentraciju topline koja pomaže vašoj kosi da je bolje osušite, ne da je raspršuje.