Promjene godišnjih doba često potiču želju za osvježenjem izgleda, a najnoviji trendovi za kosu savršena su prilika za to. Bilo da preferirate suptilne promjene ili dramatične transformacije, trendovi za proljeće/ljeto 2024. nude ponešto za svakoga.

Pripremite se za sezonu svježih, modernih i uzbudljivih stilova koji će osvježiti vašu frizuru i  svakodnevnom stilu pružiti novu estetiku. Stoga, kako bismo iz prve ruke saznali što je “in” – razgovarali smo s Ivanom Pervanom, glavnim frizerom zagrebačkog salona PRIMEvision.

VJEČNI BOB

Kad je u pitanju šišanje, ove sezone apsolutno prevladava bob. Bob je bezvremenski stil koji zapravo nikad ne izlazi iz mode, ali se prilagođava aktualnim trendovima te je ovog puta u fokusu messy, razbarušena verzija.

Messy bob uglavnom je nešto duži od standardnog boba, što ga čini jednostavnijim za stiliziranje, posebno tijekom ljetnih mjeseci. Također, ova frizura pristaje svakoj boji kose i može se prilagoditi različitim teksturama – i to je ono što je čini univerzalno privlačnom i praktičnom opcijom za sve.

ELEGANTNI VALOVI

Što se tiče hit frizure, Ivan je izdvojio profinjeno stilizirane valove koji kosu čine voluminoznijom i ističu njezinu boju. Naime, ova frizura je i multifunkcionalna pa lijepo pristaje dnevnim ili poslovnim lookovima, ali i nešto formalnijim događajima. Samim time, u jednom potezu riješili ste sve “muke po frizuri”.

Pro tip: uz ovakvu frizuru idealno pristaju popularne “zavjesa” šiške, koje će dodatno zaokružiti lice i frizuri dati element dinamike.

PIXIE CUT

Za sve one koji se ne boje eksperimentirati, pixie cut je frizura koja ponovno dolazi u središte pozornosti. Imate li dužu kosu, ovo je u punom smislu riječi promjena, ali i prilika da osvježite svoj izgled, kako izvana, tako i iznutra. Pixie cut izvrsno pristaje ženama u starijoj dobi jer ih instantno pomlađuje, a osim stroge varijante – frizuru je moguće omekšati s nekoliko dužih pramenova.

MEDENE NIJANSE

Jennifer Loper, Selena Gomez, Kim Kardashian i mnoge druge slavne dame ove sezone prigrlile su medene nijanse u svojoj kosi. Ivan nam je otkrio da je upravo ova boja najtraženija u salonu, a većina klijentica bira dobro iznijansirane pramenove koji kosi pružaju topao, osunčan izgled. Isto tako, odlično je što medeni pramenovi jednako dobro pristaju brinetama i plavušama, kao i različitim stilovima šišanja kose.

Foto: Instagram/@negin_mirsalehi