Ima nešto čudesno opuštajuće u Portugalu. Pogotovo kada se odmaknete od gradova i uputite se u prirodu, daleko od verve, gdje priroda igra glavnu riječ.

Priroda i prirodna jednostavna arhitektura i dizajn. Toj kategoriji pripada hvaljeni hotel i imanje São Lourenço do Barrocal, Hotel & Monte Alentejano. Nalazi se u prekrasnoj regiji Antelejo, u srednjovjekovnom portugalskom gradiću Monsaraz blizu jezera Alqueva. Ovaj je malen, ali luksuzan hotel smješten na velikom imanju koje je u vlasništvu iste obitelji već dvjesto godina. Cijelo selo nekoć se bavilo poljoprivredom, a imanje je posebno oživljeno s idejom sjećanja na povijest i stare navike.

Zato ćete osim nepreglednih zelenih površina oko imanja, prekrasnog dvorišta, ovdje imati i vrt u sklopu kojeg se uzgaja organska svježa hrana. Također, hotel je okružen drevnim hrastovima, maslinicima i vinogradima. Ovdje je osjećaj kao kod kuće usko povezan s osjećajem pripadnosti prostranstvu zemlje.

Svaki detalj arhitekture ovdje je planiran kako biste otkrili farmu i sve njene pogodnosti. Kroz prozor svake od soba i apartmana okruženi ste prirodom i zemljo koja okružuje imanje. Nasljeđe se susreće s prirodnim materijalima i kvalitetnim dizajnom, a to se osjeća u svim prostorijama za goste, gdje interijeri pametno kombiniraju odabrane portugalske vintage komade sa suvremenim izrađenim namještajem i priborom. Tu je i veliki spa dio u kojem vas opuštanje također sjedinjava s prirodom.

U hotelskom restoranu od “farme do stola” posjetitelji uživaju u domaćem, zajedno sa najsvježijim sastojcima iz organskog vrta. Ono što ne raste u vrtu, nabavlja se kod lokalnih proizvođača i pazi se da je sezonski. Svi koji su posjetili ovo mjesto kažu da je nevjerojatno i da je najveći luksuz ovdje moć i jednostavnost prirode.

Foto: https://barrocal.pt/