Traper je vjerojatno jedna od najboljih stvari koje su se dogodile čovječanstvu. Naravno, malo pretjerujemo. No, teško je ne biti oduševljen čvrstim, otpornim i izdržljivim materijalom od kojeg se izrađuju najpopularnije hlače na svijetu – hlače svih oblika i veličina, ali i drugi popularni artikli poput košulja, torbi, pa čak i čizama. A nakon traperica, prve na listi trapera su nenadmašne jakne.

Svatko od nas u svom ormaru ima barem jednu. Uostalom, odrasli smo u njima. Traper jakna pripada ormaru za koji smo sentimentalno vezani. Prije svakog ljeta pospremimo ju na sigurno jer znamo da će nam jednog dana opet trebati. Ove jeseni, uz kratke modele, jednostavne ili one s printom, ponovno će biti aktualni oversized komadi u duhu osamdesetih.

Zara

Jakne koje izgledaju kao da su nekoliko brojeva veće savršeno pristaju uz romantičniju i elegantniju garderobu, primjerice haljine pune cvjetnih motiva, a pristaju i uz svjetlije hlače od drugih materijala ili duge suknje od brušene kože. Bijela košulja uvijek je dobar izbor, kao i kaubojske čizme koje volimo već nekoliko posljednjih sezona.

HUGO (Answear.hr)

Kako smo već ušli u prijelazno razdoblje kada su večeri hladnije, a i jutra, polako se opraštamo od kratkih rukava. Omiljenu traper jaknu za nekoliko dana nosit ćemo preko jednog ramena, a kada jesen zakuca na vrata, od nje se nećemo odvajati. Praktično, univerzalno i vječno. 

Answear Lab (Answear.hr)
Levi’s (Answear.hr)
Mango
Mango