Švedski brend Transparent predstavio je revolucionarni gramofon koji se savršeno uklapa u svaki suvremeni interijer. Izuzetan spoj estetike i zvuka ovog gramofona osvojio je i nagradu Wallpaper* Design Awards 2024.

Ova prestižna nagrada, dodijeljena od strane međunarodnog žirija najvišeg ranga za časopis Wallpaper* prepoznaje izvanredne proizvode i umjetnike diljem svijeta. Svake godine, žiri ocjenjuje ambiciozne radove iz područja mode, arhitekture, dizajna i umjetnosti.

Tako je ove godine Transparent Turntable gramofon pomeo konkurenciju svojim suvremenim izgledom. Njegov okvir od čvrstog aluminija obloženog kaljenim staklom dostupan je u elegantnim crnoj i bijeloj boji.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Turntable Lab (@turntablelab)

Osim izgleda, ono što ovaj gramofon čini još posebnijim jest ugrađena Bluetooth™ opcija, koja mu pruža sposobnost prilagodbe svim budućim tehnološkim nadogradnjama i poboljšanjima. 

Mehanizam gramofona je smješten u kompaktnoj jedinici ispod elegantne staklene površine, oslonjen na četiri stabilna stupa. Ti isti stupovi pružaju podršku za staklenu zaštitnu kutiju od prašine, koja se može postaviti pod željenim kutom zahvaljujući posebnim prigušenim šarkama. Brickstad, jedan od predstavnika tvrtke, ističe: “Prvi put imate zaštitni poklopac od prašine koji ćete zaista htjeti koristiti na svom gramofonu.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Transparent ™ (@transpa.rent)

Transparent Turntable možete pogledati i kupiti u Selectedd dizajnerskoj trgovini, galeriji i knjižari u Ratkajevom prolazu 10. Cijena mu je 1.300 eura.