Objavljen je novi trailer serije “The Idol” uoči premijere na Cannesu i otkrio je datum streamanja, a odmah su ulijedile i objava glavnih glumaca na društvenim mrežama. 

The Idol

No, o čemu se radi u ovoj iščekivanoj, a po mnogima kontroverznoj, seriji? Nakon što je živčani slom izbacio iz tračnica Jocelyninu (glumi ju Lily-Rose Depp) posljednju turneju, odlučna je postići status najveće i najseksipilnije pop zvijezde u Americi. Njezine strasti ponovno rasplamsava Tedros (glumi ga The Weeknd), impresario noćnog kluba s mutnom prošlošću. Hoće li je njezino romantično buđenje odvesti do cilja koji si je sama zadala ili do najdubljih i najtamnijih dubina njezine duše? – Iza ovog klišejiziranog opisa priče stoji prema mnogima uznemirujuće nastajanje tv serije, i sa svakim novim člankom o seriji, čini se da sve više i više uznemirujućih stvari “izlazi na površinu”.

Naime, članak objavljen u Rolling Stoneu u ožujku ukazao je na činjenicu kako je serija “divlje skrenula s tračnica” zadane priče; da je režiserka Amy Seimetz zamijenjena sa Samom Levinsonom, scenaristom iza serije “Euphoria”, koji je seriju, prema izvorima, usmjerio prema nasilnom i uznemirujućem seksualnom sadržaju. S obzirom na to da je ova promjena izazvala velike reakcije javnosti, u jednom trenutku je HBO objavio službenu izjavu koja glasi: “Početni pristup emisiji i produkciji ranih epizoda, nažalost, nije zadovoljio standarde HBO-a pa smo odlučili napraviti promjenu. Tijekom cijelog procesa, kreativni tim bio je predan stvaranju sigurnog radnog okruženja koje se temelji na suradnji i uzajamnog poštovanja, a prošle je godine tim napravio kreativne promjene za koje je smatrao da su u najboljem interesu produkcije, glumačke ekipe i ekipe.” Ostaje nam vidjeti što je zapravo istina; serija će premijeru imati na Cannesu, a na streaming servis dolazi 4. lipnja.

Osim Lily-Rose Depp i The Weeknda, u seriji glume još Dan Levy, Da’Vine Joy Randolph, Eli Roth, Hari Nef, Jane Adams, Jennie Ruby Jane, Mike Dean, Moses Sumney, Rachel Sennott, Ramsey, Suzanna Son i Hank Azaria.