Kad vam kažemo da se glumačka postava sastoji od Leonarda DiCapria, Jennifer Lawrence i  Meryl Streep, rijetko koga uopće zanima o čemu se film radi, ali nasreću i tu smo ugodno iznenađeni originalnošću

Napokon je stigao trailer za Netflixov “Don’t Look Up”, a kad vam kažemo da je film prepun zvijezda da mu treba vlastiti solarni sustav, ne šalimo se.  Uz već spomenutog Leonarda, Jennifer Lawrence te kraljice Meryl Streep, tu su Timothée Chalamet, Jonah Hill, Ron Perlman, Cate Blanchet, Ariana Grande…

dont-look-up-meryl-streep-social

Kako kažu, film je “baziran na stvarnim događajima koji se još nisu dogodili” a prati dva nižepozicionirana astronoma, dr. Randalla Mindyja (Leonardo DiCaprio) i Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), koji otkrivaju gigantski komet koji se sjurio direktno prema Zemlji, podsjećajući na Armagedon iz 1998.

Don’t Look Up stiže na sam Badnjak

No imaju jedan mali problem: niti jedna odgovorna osoba ne shvaća ozbiljno ovu, doslovno, “pitanje života ili smrti” situaciju, što dovodi do toga da njih dvoje postanu “zviždači” i podijele priču s javnošći. Ali kada priču iznesu u medije, susreću se s istom apsurdnom indolentnošću prema uništenju ljudske rase. Pogledajte trailer.

Generalno, film izgleda apsurdno zabavno – što ne bi trebalo biti iznenađenje, jer ga je napisao i režirao Adam McKay, osoba koja stoji iza klasika poput  Anchorman, The Other Guys i The Big Short. Sve u svemu, veselimo se 24. prosincu kad film stiže na Netflix!