Ovo stvarno nismo očekivali! Legendarni dizajner Tom Ford iznenada i potpuno neočekivano objavio je da napušta istoimeni brand. Učinio je to predstavivši posljednju kolekciju, svojevrsni best off najboljih komada njegove bogate dugogodišnje karijere.

tom

Na  fotografijama posljednje kolekcije, koje je snimio Steven Klein a stilizirala Carine Roitfeld pojavljuju se i Tomove omiljene manekenke, s kojima je mnogo puta surađivao kroz karijeru: Amber Valetta, Karlie Kloss, Joan Smalls i Karen Elson.

tom

Brend Tom Ford prošle je godine kupila golema korporacija Estée Lauder za 2.8 milijarde dolara, što dovoljno govori o tome koliko procijenjuju vrijednost imidža kojeg je stvorio Tom, kroz karijeru u Gucciju i Saint Laurentu, te kasnije u vlastitom istoimenom brendu.

tom

Ultimativna luksuzna estetika s elegantnim seksipilom ono je što je obilježilo Tomovu dosadašnju estetiku, a u kolekciji se nalaze i brojni kultni komadi poput metalik bodycon haljine iz kolekcije za proljeće 2016. ili bijele haljine iz jeseni 2012. koju je Gwyneth Paltrow nosila na Oscare.

tom

Iako još nije službeno najavljeno tko će naslijediti Toma, šuška se o dizajneru muške mode Peteru Hawkingsu, koji će vjetojatno preuzeti i dizajn ženskih kolekcija. A zašto je Tom tako iznanada odustao od vlastitog brenda teško je reći. Da li se jednostavno želio odmoriti nakon napornog perioda i smrti voljenog supruga Richarda koji je preminuo prije dvije godine, ili se radi o nečem drugom, teško je procijeniti. Nadamo se da će ipak nastaviti kreirati modne kolekcije, možda kroz neku drugu formu.

tom