(Tom Ford, Vanity Fair Oscar Party, 2019/Getty Images)

Modna dizajnerica Diane von Fürstenberg koja je bila na čelu 13 godina spremna je odstupiti s dužnosti, a Tom Ford je spreman preuzeti njezinu poziciju. Odbor CDFA kao ni sam dizajner, za sada nisu dali službeni komentar.
Ovaj potez Fürstenberg povlači nakon legendarnog trinaestogodišnjeg mandata, gdje je radeći s glavnim direktorom DFDA Stevenom Kolbom nadgledala rast američke mode, kao i samu organizaciju.
‘Istina je da smo u trenutku kada se sve mijenja. Ovo je uznemirujuće vrijeme’- rekla je jesenas Diane von Fürstenberg za WWD.
Promjena straže mogla bi se dogoditi već sljedeći utorak, kada se odbor CFDA (Council of Fashion Designers of America) sastaje kako bi glasao za imenovanje Tom Forda.
Kada je 2006. godine Diane izabrana kako bi naslijedila Stan Hermana, WWD je izvijestio da je njezina uloga da služiti kao javno lice organizacije.

(Diane von Furstenberg , CFDA / Vogue Fashion Fund, 2018 /Getty Images)

Također je za mandata morala poticati američku modnu zajednicu te odgovarati na potrebe članova. Blisko je surađivala s tadašnjim izvršnim direktorom Stevenom Kolbom, koji se pridružio odboru u prosincu 2005.
Ako Ford bude izglasan kao novi predsjednik, postat će 11 osoba koja je bila na ovoj prestižnoj poziciji. Do sada su tu dužnost obnašali uz Fürstenberg i Hermana, Sydney Wragge, Norman Norell, Oscar de la Renta, Herbert Kasper, Bill Blass, Mary McFadden, Perry Ellis te Carolyne Roehm.
S obzirom na veliku popularnost Tom Forda koji je jako popularan, njegovo imenovanje bi ukazivalo da CFDA ističe i promovira svoje članove, kao i da mudro bira predstavnika američke modne industrije.
Fordov zadatak neće biti nikako jednostavan, ali svakako jako uzbudljiv i interesantan.
Prošle godine je Fürstenberg izjavila da živimo u ‘svijetu koji se brzo mijenja. Društvene mreže, gašenje magazina i razna spajanja. Sve je to vrlo brzo, i vrlo različito, a mi smo u samom centru kao industrija. Svi bi trebali o tome razgovarati i probati pomoć jedni drugima. Mislim da svatko treba učiniti najbolje za sebe’.
Do sada je Diane izvrsno obnašala svoju dužnosti, a sada svoj mandat predaje u ruke kolegi Tom Fordu.