Jean Paul Gaultier najavio je kako se oprašta od Tjedna visoke mode te ima nove planove za brend. Sada stiže vijest kako u svoj tim dovodi japansku dizajnericu, Chitose Abe.

Nakon što je napravio veliki party na pariškoj pisti i oprostio se od prestižnog Tjedna mode svojom haute couture kolekcijom za proljeće 2020., Jean Paul Gaultier već nas je iznenadio razvojem situacije. Naime, u svoj tim dovodi Japanku Chitose Abe.

Radi se o kreativnoj direktorici brenda Sacai, osnovanog 1999. godine, prepoznatljivog po svom dizajnu odjevnih komada i u dva dijela, spojenih tako da čine jednu idealnu stilsku cjelinu. Abe je stopostotna vlasnica Sacaija, tako da je u potpunoj kontroli nad kolekcijama i vizualnim identitetom brenda. Prije nego što je osnovala Sacai radila je za modno ime Comme des Garçons, ali i Junya Watanbe.

Sacai

U svojoj karijeri surađivala je s Nikeom, kao i s brendom Beats by Dre, dok je uspješnost Sacaija vidljiva u činjenici da se prodaje u najpoznatijim robnim kućama svijeta. Sada je stigla na red i njena suradnja te koketiranje s Jean Paul Gaultierom, vidjet ćemo što će ona novog donijeti na scenu haute couturea!

Foto: Getty Images