The Smile, novi bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet upravo u Zagrebu otvara svoju premijernu europsku turneju koncertom koji će se održati 16. svibnja 2022. u Hali Zagreb

Hrvatska će tako postati polazišna točka turneje s preko 30 koncerata novog benda, koji je već svojim prvim singlovima i nastupima izazvao veliku pažnju, a njihov budući album je već proglašen ‘najiščekivanijim izdanjem godine’.

Yorke i Greenwood, kreativna okosnica Radioheada, jednog od najutjecajnijih bendova današnjice, pozvali su u The Smile Toma Skinnera, bubnjara benda Sons of Kemet, čiji je prošlogodišnji album “Black To The Future” bio visoko na listama najboljih albuma 2021. godine.

Dugo već i hrvatska publika iščekuje koncert Radioheada na domaćem terenu, ali s obzirom na zvuk The Smilea, koji kritičari opisuju kao “opušteniji i slobodniji Radiohead”, a bend nazivaju “Radiohead u power trio formatu” ovo je jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda u live nastupu.

Prošlog su vikenda The Smile odsvirali tri uzastopna rasprodana koncerta u rasponu od šesnaest sati, koji su istovremeno emitirani u stvarnom vremenu, putem live streama za publiku širom svijeta. Koncerti koji su održani u londonskom klubu Magazine, te u filmski efektnoj režiji nagrađivanog Paula Dugdalea (The Rolling Stones, Adele, Paul McCartney) streamaniglobalno, već su proglašeni za sada glazbenim događajem godine, a kritika i publika ne prestaju nizati odlične kritike. The Smile su nedavno objavili svoj drugi singl, The Smoke, koji je odmah dodan na A-listu BBC 6 Musica; a pjesma prati debitantski singl benda You Will Never Work In Television Again.

 

Foto: Wunmi Onibudo