Mackenzie Crook i Toby Jones vratili su se još jednom, posljednji put sa svojim detektorima metala i, srećom, ništa se nije promijenilo! Prošlo je pet godina otkako sam posljednji put gledala Lancea i Andyja, poznate i kao zvijezde tv serije Detectorists, a najveći kompliment koji im se može dati je da se nisu nimalo promijenili.

Detectorists – božićni specijal

Ako seriju još niste gledali – radi se o britanskom sitcomu koja se prvi put emitirala 2. listopada 2014. godine i do sada je ostvarila tri sezone i prošli vikend su objavili posebnu blagdansku epizodu. Napisao ju je Mackenzie Crook, koji uz izvrsnog Toby Jonesa tumači glavnu ulogu u seriji. Radnja je smještena u izmišljeni gradić Danebury u sjevernom Essexu te donosi priču, a i zaplet, oko dvojice ekscentričnih članova Danebury Metal Detecting Club (DMDC), Andyja i Lancea, koji provode svoje dane tragajući (na svim mogućim dijelovima grada i okolice) za blagom pod zemljom. Ova komedija apsurda sjajno je napisana i dijalozi su naprosto genijalni. 2015. godine osvojila je i nagradu BAFTA za najbolju situacijsku komediju. Ako ste ljubitelji pametnog, inteligentnog, no pomalo uvrnutog britanskog humora – onda je ova serija baš za vas.

Predlažem da pogledate blagdanski specijal, a da ove prethodne tri sezone ostavite za 1. siječnja i lagano maratonsko gledanje dok dolazite k sebi nakon novogodišnjeg provoda. Bit će dobra doza smijeha u već planiranoj horizontali na kauču. Bolju rekreaciju za taj dan ne mogu zamisliti.

Fotografije: stillovi iz serije