Kad govorimo o domaćim teniskim terenima, Hrvatska nudi puno – od luksuznih teniskih centara u turističkim središtima pa sve do skrivenih terena u prirodnim oazama!

Bez obzira na to jeste li iskusan tenisač ili potpuni početnik, igranje na atraktivnim teniskim terenima cijelo iskustvo čini još boljim, a kako se bliže godišnji odmori i ljetni dani – idealno je spojiti odmor s rekreacijom. Stoga, želite li u svoje planove uključiti i tenis, izdvojili smo nekoliko odličnih terena koji će vas oduševiti na prvu!

Teniski klub MOT / Korčula

Tenis s pogledom na more zvuči predobro da bi bilo istinito, ali na otoku Korčuli nalazi se upravo takav teren. Naime, radi se o službenom korčulanskom tenis klubu koji osim pogledom na more, osvaja i mirisnim zelenjem koje ga okružuje. Moramo priznati da čak i ako nikad nismo uzeli reket u ruke, na ovom terenu rado bismo se okušali u ovom sportu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teniski klub MOT (@teniskiklubmot)

Teniski centar Mala Šalata / Zagreb

Mala Šalata svim je ljubiteljima tenisa dobro poznato odredište, ali privlači i novopečene zaljubljenike u ovaj sport. Naime, tereni se nalaze na Šalati, jednom od najljepših dijelova Zagreba, a u neposrednoj blizini mogu se pronaći fora kafići i brunch mjesta na koja možete otići prije ili poslije meča. Sve skupa, iskustvo će biti potpuno, pa nalazite li se u glavnome gradu i želite zaigrati tenis – ovo mjesto ima našu preporuku.

Teniski tereni – Hotel Kvarner Palace / Crikvenica

Hotel Kvarner Palace ima teniske terene s pogledom na more, a baš kao i na Korčuli, to nam je dovoljan razlog da upravo ondje poželimo zaigrati. Tereni se nalaze u sklopu hotela, ali su otvoreni i za one koji nisu gosti. Isto tako, lokacija terena okružena je prirodnim ambijentom i cvrkutom zrikavaca te svim ostalim potrebnim tehničkim popratnim sadržajem.

Teniski tereni Rovinj

Rovinjski teniski tereni nalaze se svega nekoliko koraka od obale, a ujedno su i u blizini hotelskih kompleksa, turističkih naselja i apartmana. Također, okruženi su borovom šumom, što znači da smo pronašli još jednu čarobnu ljetnu lokaciju za uživanje u ovom dinamičnom sportu.

Foto: Instagram, rovinj-tourism.com, Pexels