U aktualnom tiskanom izdanju časopisa Grazia ugostili smo hrvatske top-chefove i chefice s kojima je Matea Martek razgovarala o njihovom poslu i putu do toga da se, usprkos svim preprekama, ubroje u “najsjajnije zvijezde na domaćem gastronomskom nebu”
Tea Mamut, koja kaže da joj je početak bavljenja slastičarstvom najbolja odluka u životu, jedna je od najpopularnijih hrvatskih slastičarki, a njezin “O’š kolač” mjesto je kojem se iznova vraćamo. Povodom intervju, Tea je s nama također podijelila i recept za jednu od svojih najomiljenijih slastica – galetinije. Super slastica za uz kavu ili čaj te uz aktualno tiskano izdanje Grazije.
Galetini
(za cca 22 kom)
400 g mljevenih badema
140 g šećera
90 g bjelanjaka
10 g ruma
Korica jednog limuna
Listići badema za valjanje
Sve sastojke zajedno zamiješajte u zdjeli. Oblikujte kuglice po 30 g, uvaljajte u listiće badema, stavite ih na papir za pečenje i lagano spljoštite. Neka se peku 10 minuta na 180 °C.