U aktualnom tiskanom izdanju časopisa Grazia ugostili smo hrvatske top-chefove i chefice s kojima je Matea Martek razgovarala o njihovom poslu i putu do toga da se, usprkos svim preprekama, ubroje u “najsjajnije zvijezde na domaćem gastronomskom nebu”

Tea Mamut, koja kaže da joj je početak bavljenja slastičarstvom najbolja odluka u životu, jedna je od najpopularnijih hrvatskih slastičarki, a njezin “O’š kolač” mjesto je kojem se iznova vraćamo. Povodom intervju, Tea je s nama također  podijelila i recept za jednu od svojih najomiljenijih slastica – galetinije. Super slastica za uz kavu ili čaj te uz aktualno tiskano izdanje Grazije. 

Galetini

(za cca 22 kom)

400 g mljevenih badema

140 g šećera

90 g bjelanjaka

10 g ruma

Korica jednog limuna

Listići badema za valjanje

Sve sastojke zajedno zamiješajte u zdjeli. Oblikujte kuglice po 30 g, uvaljajte u listiće badema, stavite ih na papir za pečenje i lagano spljoštite. Neka se peku 10 minuta na 180 °C.