Vjerujemo da ste više od jednom čuli kako je netko od vaših prijatelja ”ulovio” odlične aviokarte za 20 eura. No, kad i sami pokušate isto, cijene su jednostavno znatno više. “Lovljenje” dobrih letova nekima je gušt koji uključuje svakodnevno pregledavanje i praćenje cijena, odnosno ponuda, no ako za to nemate vremena – tehnologija ima.

Postoje aplikacije koje same generiraju i filtriraju povoljne letove, a na vama je odabrati kamo želite ići. U nastavku smo izdvojili tri sjajne opcije, stoga neku od njih svakako isprobajte!

Hopper

Hopper je jedna od najpopularnijih aplikacija kad govorimo o praćenju povoljnih letova. Naime, aplikacija prati cijene te korisnicima šalje obavijest kad padaju na očekivanu najnižu razinu. Također, Hooper ima i opciju prikaza kalendara cijena te sami lako možete vidjeti koji datumi se najviše isplate. Osim letova, ova korisna aplikacija ima i opcije rezervacije smještaja, automobila, popuste za one koji određene kupnje obave preko nje i još puno toga. Hooper je besplatan te dostupan za Apple i Android uređaje.

Skyscanner

Skyscanner je svima dobro poznata online tražilica letova, a na istom principu funkcionira i mobilna varijanta koja je besplatna i dostupna za Apple i Android uređaje. Korištenje je jako jednostavno, a sve što trebate jest upisati željenu destinaciju i period (savjet je upisati cijeli mjesec) te će aplikacija izbaciti kalendar s cijenama, a kad pronađete let koji vam se sviđa, usmjeriti će vas na aplikaciju treće strane za rezervaciju. Putnici također mogu koristiti grafikone za usporedbu stotina letova za međunarodne i domaće destinacije. Sjajna vijest je i to što aplikacija najprije ističe letove koji emitiraju manje ugljičnog dioksida u atmosferu, a osim letova, korisnici mogu tražiti hotele i najmove automobila.

Kiwi

Baš kao i prethodne opcije, ova aplikacija također pruža presjek najboljih cijena sukladno zadanim datumima i lokaciji. Kompatibilna s Apple i Android uređajima, aplikacija nudi mogućnost pretraživanja svih ponuda s određenog aerodroma, što može biti korisno za one koji su spremni na odmor, ali nemaju točno odredište na umu. Unutar aplikacije, korisnici mogu dobiti obavijesti o cijenama, pristup mobilnim kartama za ukrcavanje i pregledavati karte aerodroma. Kiwi također nudi putne savjete koji mogu uštedjeti novac i alat Nomad za one koji žele posjetiti više gradova.

Foto: Unsplash, Pexels