Te fine, mekane okruglice punjene sa sirom – obožavaju ih svi oni koji konzumiraju gluten free proizvode, ali i oni koji jednostavno obožavaju ova mekana peciva od tapioka brašna. Točnije, radi se o brazilskom specijalitetu koji dolazi u kombinaciji sa sirom, a topi se u ustima. U Zagrebu ih ima na svega samo nekoliko mjesta, a mi ih isprobavamo već dugo i upravo smo pronašli najfinije!

Inače, ako ste ikada išli napraviti tapioka peciva kod kuće onda znate da nije baš tako jednostavno. Potrebno je uistinu više iskustva kako bi se pogodila odgovarajuća mjera sastojaka, a ima i taj jedan ključan moment sa zagrijavanjem mlijeka koji je lako pogriješiti. Tako da tapioka okruglice sa sirom i dalje preferiramo kupovati, a ne raditi ih i evo gdje ih uistinu morate otići isprobati.

Iako Magnolia slastice na prvu povezujemo s odličnim kolačima i tortama, slastičarnica u Kaptol Centru u ponudi ima i slani doručak te brunch. Među njima su i ove najfinije tapioka okruglice sa sirom, idealnih malo većih dimenzija i premekane. Zaželite li se ovih idealno napravljenih jastučića sa sirom, svakako vam preporučamo da se uputite tamo.

Najbolji dio tapioka okruglica je taj što se rade od tapioka brašna koje ne sadrži gluten te je puno zdravije od običnih brašna koje ste navikli konzumirati. Unatoč tome imaju jako fini okus, osobito u kombinaciji sa sirom i odličan je te zdravi način za započnete svoj dan. Uz to, savršeno pristaju uz kavu!