S dolaskom hladnijih dana mijenja se i beauty rutina, a sada uključuje usavršen ten i duboke, tamne i zavodljive boje na usnama koje predlažu i najpoznatiji svjetski vizažisti – ove jeseni želimo tamni ruž na usnama!

Jesen je već odavno stigla, što znači da smo spremni posegnuti malo dublje u naše kozmetičke torbice i pronaći onaj prekrasan tamni ruž kojeg u ostatku godine oklijevamo koristiti. Sličnu strategiju očito imaju i vizažisti najpoznatijih zvijezda, koji su za svoje klijente u posljednje vrijeme često izabirali baš takve tonove. Hailey Bieber, Megan Fox, Vanessa Hudgens i Adriana Lima samo su neke od slavnih dama koje su nam pokazale da se isplati ekperimentirati s tamnijim nijansima i moramo priznati da izgledaju odlično!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALLAN AVENDAÑO (@allanface)

Kada su u pitanju tamnije boje ruževa, mnogi se preplaše njihovog intenziteta ili potencijalno neravnomjerne pokrivnosti i mazivosti. Iz tog razloga važno je slijediti neke smjernice koje će olakšati njihovo korištenje i osigurati da cijeli beauty look izgleda uravnoteženo. Evo nekoliko savjeta!

Uz tamni ruž za usne, olovka je vaša najbolja prijateljica

Ovo je istina i u mnogim drugim make-up situacijama, ali posebice kada govorimo o tamnijim nijansama ruževa. S obzirom na pigmentiranost i vidljivost boje zbog kontrasta kojega pruža tamniji ruž, olovka u istoj ili sličnoj nijansi omogućit će da vanjske linije usnica budu jasnije definirane. To će utjecati na uredniji dojam i puniju boju. Dodatni trik – istom olovkom možete i prije samog nanošenja ruža popuniti cijelu površinu usana, osiguravajući tako dužu postojanost.

Vrijeme je da isprobate kist

Iako je uobičajeni dio make-up setova vizažista, kistove za usne privatno ne koriste baš mnogi. Šteta, jer svaki put kada smo imali prilike vidjeti profesionalno nanošenje ruža s kistom, izgledalo je tako lako i – dobro. Možda je stiglo vrijeme da svi isprobamo kistić i jednom zauvijek izbjegnemo neravnomjerno nanošenje ruževa, a posebice onih tamnijih. Jedan korak više, ali isplati se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Utoplite ten

Halloween je završio. Osim ako svjesno ne idete na vampirski look, ne zaboravite na bronzer. Duboke boje crvene i ljubičaste izgledaju savršeno dramatično, ali bez topline na licu doći će do prevelikog kontrasta. Kako biste dobili uravnotežen dojam koji želite, upotrijebite bronzer na uobičajenim mjestima, a sjetite se i nanijeti rumenilo te obavezno maskaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Tamne usne uvijek su odličan odabir, a posebice u ovom dijelu godine. Ove sezone zato odaberite hrabriju opciju i zablistajte u nadolazeće blagdansko vrijeme. U galeriji pronađite neke od nama najljepših nijansi.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images/Instagram