Mini božićna kolekcija brenda Thesaurus Jewellery osmišljena je još na proljeće, u vrijeme velikih izazova – potresa i karantene. No, to je ovaj kreativni dvojac samo inspiriralo na stvaranje novih komada nakita.

Katja Kljaković-Gašpić i Dalibora Zorica stoje iza brenda Thesaurus Jewellery za koji donose mini kolekciju za ovaj Božić. ”Shvatila sam da se život ne može zaustaviti, što god se dogodilo. Životna iskra u čovjeku tendira življenju, napretku i prosperitetu te mora dalje i mora naprijed. Život samo mijenja oblike i stanja, čovjek tokom života pada i uzdiže se, baš kao što sunce svako jutro izlazi, a navečer zalazi.”

Baš zbog te simbolike izlazećeg sunca i svjetlosti Katja se vraća biseru koji zbog slojeva sedefa na sebi iluminira i pojačava snagu svake svjetlosti koja dotakne njegovu površinu. Kako kaže i sama, biseri su simbol mudrosti, mira, čistoće, integriteta i odanosti. Vjeruje se da pružaju zaštitu i privlače sretne okolnosti i obilje. U ovim izazovnim vremenima kada nam se bliži Božić koji će sigurno biti drugačiji od svih, biserna narukvica tako se doima kao idealnim poklonom.

Uz to, cijela božićna kolekcija ima i svoju humanitarnu stranu, a to je da podržava projekt ‘Moje mjesto pod suncem’ koji se bori protiv dječjeg siromaštva i socijalne isključenosti. Kupnjom svakog komada iz nove kolekcije do kraja godine na web stranici brenda (www.thesaurus-jewellery.com) donirate 20 posto iznosa i onima kojima to uistinu treba.

Foto: Sanjin Kaštelan