Omiljeni nam domaći brend nakita Cherry Dear ima divnu novu, vrlo osobnu kolekciju, a dizajnerica Ema Krot Turudić u nastavku otkriva sve o njoj.

„Kolekcija Only you will know već dugo sazrijeva i nosim je duže vrijeme sa sobom.
Kroz svaku kolekciju si kažem: „Eh, ovo baš moram napraviti i za sebe!“ i tako prođe vrijeme a komadi koje želim napraviti uvijek završe u tuđim rukama. Ideju da napravim nešto za sebe sam onda jednostavno spojila s kolekcijom.

Ear cuffs su uvijek hit: Naušnice za koje vam ne trebaju probušene uši

Kolekcija se oslanja na znakove, slova, brojeve, boju i vrstu kamena, čak i otisak prsta.
U kolekciji prikazujem puno privjesaka. Uvijek sam ih voljela. Estetski su lijep dodatak oko vrata nanizani na različite dužine lanaca, različite tkanine ili jedan kraj drugoga na debelom lancu. Često znače puno više od same estetike.

Privjesak je nekako najintimniji komad nakita. Naušnice, prstenje, ogrlice, narukvice naravno mogu nositi posebno značenje ali imaju primarno ukrasnu funkciju. Privjesak je lako sakriti pod košulju ili majicu, možda čak i na privjesak ključeva. Ne mora biti vidljiv i koliko god otrcano zvučalo, najbliže je srcu. Nose znakove koji su samo nama samima bitni.

Osim privjeska prikazujem i prstenje. Zašto? Zato što svaki privjesak sa posebnim slovom, brojem ili kamenom može jako lako biti prebačen na prsten i obrnuto. Cijenim slobodu izbora.

Moji privjesci nose imena moje djece, Una i Ivo, broj 37 je broj narukvice iz rodilišta. Dugujem si još jednu narukvicu iz rodilišta za malog Ivu i posebnu posvetu mužu.
Komadi koje prikazujem su jako osobni ali i nude puno mogućnosti prilagodbe, prema vašim željama.

Usudim se ovu kolekciju smjestiti u finiju liniju jer je skoro cijela izrađena od čistog 999 srebra. Kamenje koje vidite u kolekciji su safiri, rubini, citrini i cirkoni. Naravno svaki komad može biti pozlaćen u 24 kratanom zlatu prema narudžbi.“

Dozu coolnessa je kao i do sada fotografijom unio Denis Butorac.

 

Foto: Denis Butorac