Ovog četvrtka, 5. kolovoza, pred zagrebačkom publikom će po prvi put nastupiti VOCES8, vokalni ansambl koji pripada samom vrhu svjetske zborske scene.

Riječ je o britanskom a cappella oktetu s 15-godišnjom karijerom i nastupima u prestižnim koncertnim prostorima, uključujući Cité de la Musique Paris, Tokyo Opera City, Sydney Opera House… Uz bogatu iskustvo i brojne nagrade na raznim natjecanjima, mogu se pohvaliti i suradnjama Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra, L’Arpeggiata…

Na koncertu u Zagrebu predstavit će se atraktivnim klasičnim program na kojem se uz W. Byrda, G.P. da Palestrinu, H. Schütza nalazi i hrvatski skladatelj Davorin Kempf. Uz klasični, ansambl će predstaviti i dio svog popularnog repertoara i to uspješne obrade Nat King Colea i sastava Mumford & Sons.

Koncert će se održati u Crkvi Sv. Križa u Sigetu, s početkom u 21 sat, a ulaznice po cijeni o 120 Kn dostupne su na Ulaznice.hr. Više informacija o samom događanju možete pronaći i na Facebook eventu.

Fotografija: Voces8 Facebook