Pletenice su stvarno veliki hit ove sezone i nose se na različite načine. Znamo za baby pletenice koje su se vratile iz devedesetih i znamo za space punđice, ali što su – space pletenice? Znamo sve o novom trendu!

Svemirske pletenice su tanki isprepleteni pramenovi koji ne slijede uobičajena pravila. To može značiti zanimljivu promjenu u njihovom obliku, dužini ili pozicioniranju i tako predstavljaju nadogradnju već dobro poznatih frizura. Ovaj kul beauty trend mogli smo prepoznati i na posljednjem Tjednu visoke mode, gdje su brojni dizajneri upravo ovu frizuru na svoj način uspješno inkorporirali u svoje prezentacije novih kolekcija. Futuristička modna estetika po kojoj je poznata Iris van Herpen odlično se složila sa space pletenicama, koje su tako još više naglasile out of this world izgled njenih kreacija. Nadalje, ovu kul frizuru mogli smo vidjeti i na Elie Saab reviji, gdje su modeli prošetali s pletenicama usko ispletenim uz glavu, stvarajući tako nekoliko razdjeljaka.

Iris Van Herpen Haute Couture FW 22/23
Elie Saab Haute Couture FW 22/23

Svakodnevni svemir

Mogućnosti su nebrojene kada je u pitanju ova frizura pa rezultat može ovisiti o trenutku vaše kreativnosti. Ako Star Trek baš i nije vaša vibra i želite ovaj trend isprobati na nosiviji način, podignite baby pletenice s lica i uključite ih u rep ili valovitim pozicioniranjem pletenice ukrasite bočnu stranu glave, baš kao što je to napravila pjevačica Nika Turković. Ljeto je vrijeme za isprobavanje novih stvari, a ovaj hair trend definitivno ostavlja prostora za igru!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nika Turković (@nikaturkovic)

 

Foto: Pascal Le Segretain/ Thierry Chesnot/Getty Images / Instagram