Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa jučer su putem svog Instagram profila objavili vijest o svojoj novoj odluci – financijskoj neovisnosti i odstupanju sa kraljevskih dužnosti.

Nakon mjeseci šuškanja jučer je odjeknula vijest koju su sami vojvotkinja i vojvoda od Sussexa objavili na Instagramu – odluka o njihovom odstupanju sa kraljevskih dužnosti i financijskoj neovisnosti. Do te odluke, kako je pisalo i u objavi, došli su nakon više mjeseci razgovora, što ne znači da neće i dalje podržavati Njezino veličanstvo kraljicu i surađivat s kraljevskom obitelji.

Što to znači za njihovu budućnost? Meghan i Harry odlučili su živjeti na dvije adrese, ostat će im rezidencija Frogmore Cottage, ali živjet će i u Kanadi ili Americi. Putovat će, ukoliko neće biti savjetovano drugačije, komercijalnim aviokompanijama, vlakovima i automobilom. Ostat će aktivni u humanitarnim organizacijama u kojima su bili aktivni i do sada, a ostat će i na poziciji predsjednika i predsjednice Commonwealth Trusta.

Meghan i Harry više neće imati pravo zarađivati putem kraljevskih protokola, a morat će osnovati i vlastitu humanitarnu jedinicu čije će ime tek biti otkriveno. Nastavit će boriti se protiv klimatskih promjena, baviti se problematikom mentalnog zdravlja, kao i ravnopravnosti među spolovima. Njihovi svi budući planovi bit će uskoro otkriveni.

Foto: Getty Images