O novom filmu Christophera Nolana toliko se priča da smo sigurni da će biti jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji film u ovoj godini.

Interstellar, Dark Knight, Inception – samo su neki od, možemo ih nazvati, filmskih umjetničkih djela Christophera Nolana. Sada stiže njegov novi film s impresivnom glumačkom postavom, kao i naravno samom radnjom, a zove se Tenet.

Teško je uopće naslutiti radnju, kako to i biva s Nolanovim filmovima, no ono što se vidi iz trailera te piše po filmskim portalima svakako je misteriozna priča koja je navodno nastala zahvaljujući najskupljoj Nolanovoj produkciji do sada. U filmu glume poznato hollywoodsko lice Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, kao i poznata Francuskinja Clemence Poesy, dok je u glavnoj ulozi John David Washington. A znamo koliko su Nolanovi filmovi popularizirali glumce do sada, poput Matthewa McConaugheyja ili Leonarda DiCaprija. Tako da je za očekivati da ćemo i ova hollywoodska vidjeti u sasvim novom svjetlu.

Ono što je još zanimljivo je to da je trailer filma imao svoju premijeru na Fortniteu, najpoznatijoj online igrici na svijetu, a osim toga tamo će se odviti i prvo prikazivanje filma, na ljeto 2020., i to besplatno za sve fanove.

Ako se vratimo na radnju, trailer otkriva da se radi o tajnim agentima koji žele spriječiti 3. svjetski rat, a u pitanju je i neki zaplet sa samim vremenom jer se spominja spašavanje ljudi koji su u budućnosti. U svakom slučaju, ne očekujemo ništa manje od potpuno neočekivanog, kao i nevjerojatne filmske scene i efekte. Naime, ako je ovo Nolanov najskuplji film, teško je uopće zamisliti kako će izgledati, imajući na umu da su njegovi prijašnji uratci bili daleko od povoljnih produkcijskih budžeta.

Uz to, iako su brojne premijere filmova u kinima za 2020. otkazane, ekipa Teneta i dalje se drži plana da će film doživjeti i svoju fizičku, a ne samo online premijeru. Dok nam je to još čekati vidjeti, uživajte u prvom pogledu na novi filmski uradak Christophera Nolana koji bi nas po svim najavama mogao ‘izuti iz cipela’.

Foto: Getty Images