Vijest o kojoj se ne prestaje pričati danima. Što ona znači za svijet mode i budućnost Prade?

Čini se da će modni svijet dobiti najmoćniji modni dvojac. Radi se o dolasku jednog od najboljih današnjih kreativaca u legendarnu kuću Prada. Raf Simons radit će rame uz rame s Miucciom Pradom, jednom od najutjecajnijih dizajnerica od sedamdesetih godina. O razlozima se šuška danima, no demantirano je da je razlog odlazak gospođe Prade u mirovinu. Raf Simons preselio je u Italiju naprosto iz razloga jer se njegova i njena vizija modne budućnosti apsolutno podudaraju i plan je uzdići Pradu na novi nivo.

Ako se sjećate, sve što je Raf Simons taknuo pretvaralo se u zlato. Jil Sander minimalizam, Dior Haute Couture, pa zatim i povratak Calvina Kleine među trendi i najpoželjnije brendove Instagrama. Iako je njegova suradnja s Calvinom neslavno završila, Raf stiže u Pradu, jednu od najutjecajnijih modnih kuća u povijesti mode i danas.

Razlog bi svakako mogla biti i činjenica da fashionisti ‘gutaju’ nove i moderne brendove poput Off Whitea i Bottege Venete, brendove koji su se bazirali na nosivost, minimalizam, statement modu i street style. Raf Simons moderni minimalizam ima u malom prstu tako da tko zna, možda nas čeka prava modna poslastica koje će mamiti uzdahe diljem svijeta i prvog reda u Milanu. Jedva čekamo vidjeti!

Foto: Getty Images