Što se sve točno događa iza zavjese koja je godinama odvajala stanovništvo i kulturu Sjeverne Koreje, gledatelji će moći vidjeti u dvodijelnom dokumentarcu „Sjeverna Koreja: Putovanje Michaela Palina“ čiji će prvi dio biti premijerno prikazan 6. prosinca u 22:00h na National Geographicu.

Godina 2018. veoma je značajna za promjenu odnosa između Sjeverne i Južne Koreje. Povijesni susreti između sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una i južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina bili su glavna tema svih naslovnica diljem svijeta. Na Zimskim olimpijskim igrama koje su se održale 2018. godine u Pjongčangu, marširali pod istom zastavom, a nakon konferencije u rujnu su objavili da će se zajedno kandidirati za Ljetne olimpijske igre 2032. godine. Neprijateljski odnosi koji traju već desetljećima, napokon su prekinuti i poduzeti su prvi koraci ka mirnoj budućnosti. Država koja s južne strane granicu dijeli s Južnom Korejom, a sa sjeverne s Kinom i  Rusijom, neprestano puni stupce novina zbog svoje kontroverzne vanjske politike. 

Nedavno je pristala poduzeti dodatne korake ka denuklearizaciji Korejskog poluotoka sa željom da se okonča rat koji je započeo 1950., završio primirjem 1953. godine, ali ne i mirovnim sporazumom. Za vrijeme konferencije u svibnju Michael Palin, legendarni član Monthy Pytona i proslavljena britanska tv zvijezda, i njegova ekipa, boravili su u Sjevernoj Koreji dva tjedna. Autor brojnih putopisnih dokumentaraca još od ’80-ih godina prošlog stoljeća, za vrijeme boravka snimao je obične ljude u ovoj tajnoj zemlji koja privlači znatiželju ostatka svijeta.

Michael je posjetio znamenitosti i lokacije ove zemlje koje su rijetki vidjeli i istraživali. Provodio je vrijeme s građanima svih društvenih slojeva i bio na izvanrednoj proslavi Prvog svibnja. Što se sve točno događa iza zavjese koja je godinama odvajala stanovništvo i kulturu Sjeverne Koreje, gledatelji će moći vidjeti u dvodijelnom dokumentarcu „Sjeverna Koreja: Putovanje Michaela Palina“ čiji će prvi dio biti premijerno prikazan 6. prosinca u 22:00h na National Geographicu.