Poznati prijatelji koji stoje iza imena The Minimalists snimili su svoj drugi po redu dokumentarni film na temu posjedovanja previše stvari i potrazi za srećom, a možete ga pogledati na Netflixu.

Nakon filma ‘Minimalism: A Documentary About the Important Things’ nekoliko godina kasnije na Netflix je stigao novi filmski uradak poznatog dvojca The Minimalists. Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus prijatelji su iz djetinjstva koje je spojio isti stav prema životu u jednoj fazi kada su bili na vrhuncu svoje karijere. Shvatili su da unatoč uspjehu i novcima koje posjeduju nikako ne mogu dosegnuti onaj neuhvatljiv vrhunac sreće. Što su više zarađivali, to su više stvari htjeli posjedovati, bolje aute i veće kuće. No, njihova unutarnja sreća i zadovoljstvo nisu rasli sukladno time, baš suprotno, to ih je činilo sve nesretnijima.

Kada je Joshua izgubio majku tjednima je iseljavao njezine stvari iz kuće, pronalazeći niz potpuno nepotrebnih. Većinu toga je donirao, a sebi je ostavio samo tri predmeta uspomene jer je shvatio – uspomene su u nama, ne u stvarima.

Time nadahnut odlučio je primjeniti isto u svome životu i reducirao stvari koje su ga okruživale. To dakako ne znači ne živjeti bez stvari uopće, ali znači živjeti samo s onime što vas usrećuje i što uistinu svakodnevno koristite. Prije nekih desetak godina u tome mu se pridružio i najbolji prijatelj iz djetinjstva Ryan i tako, osim što su promijenili vlastite stilove života, krenuli su prvo s blogom The Minimalists, a danas su iza njih predavanja, podcastovi, knjige i dva dokumentarna filma.

U svijetu koji nas itekako u posljednje vrijeme uči kako je materijalno nevažno te kako na kraju dana imamo samo jedni druge, te kako je vrijeme da stanemo ‘ganjati’ taj nedostižan vrhunac sreće sa stvarima, svakako vam preporučujemo da sat svog vremena prepustite ovim dečkima.

Foto: Instagram @theminimalists