“Šutnja” je hrvatska dramska kriminalistička serija autora Miodraga Sile i Nebojše Tarabe, temeljena na romanima književnika i novinara Drage Hedla, “Izborna šutnja”, “Ispovjedna tajna” i “Kijevska piletina”.

Serija, kao i romani, govori o dječjoj prostituciji i trgovini bijelim robljem, istinitim događajima koji su se zbili u Osijeku početkom 2010.

Šutnja – 2. sezona

U moru novih filmova i serija koji dolaze na male ekrane, posebno nas je obradovala informacija da ubrzo gledamo drugu sezonu serije “Šutnja”. Radnja serije, prve sezone, smještena je u Osijeku i Kijevu, a problemi dječje prostitucije i trgovine bijelim robljem vješto su isprepleteni s preispitivanjem intimnih odnosa, gubicima i traumama glavnih junaka te ekonomskom i socijalnom slikom tranzicijskih društava.

Nova, druga sezona serije „Šutnja“ imat će premijeru 9. studenog na HBO Max streaming platformi, kada u ponudu dolazi cijela druga sezona.

Prošlo je godinu dana od noći koja im je zauvijek promijenila živote i naši junaci sada žive odvojeno. Dolazak Mile Mihajlović, “neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja”, u Osijek, vraća ih na ono što su morali zaboraviti, jer netko i dalje ima videosnimku na kojoj se vidi kako ministar Horvatić siluje maloljetnicu. Milin službeni zadatak je pronaći snimku, ali uskoro joj postane jasno da može riješiti puno veće europske probleme povezane s ratom u Ukrajini. Provala u kuću bivšeg javnog tužitelja Branimira Kovača tek je početak onoga što će Osijek ponovno vratiti na stranice crne kronike.

U seriji glume Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Kseniya Mishina, Branka Katić, Leon Lučev, Anđelka Prpić, Domagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković, Vjekoslav Janković, Tihana Lazović i mnogi drugi. Redatelj je Dalibor Matanić, scenarist Marjan Alčevski, a producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba.

Fotografije: stillovi iz serije