(Edie Campbell pozira u backstage prije Versace revije Milan Fashion Week A/W 2019/20 /Getty Images)

Supermodel Edie Campbell je iskoristila svoj utjecaj na društvenim mrežama i prozvala putem Instagrama neimenovani modni brend jer su joj rekli da je ‘prekrupna’ za otvaranje Milan Fashion Weeka.
Edie Campbell je nedavno zatvorila reviju Alberte Ferretti, što je u modnom svijetu velika čast kao i otvaranje revije, te je ovim komentar određenog brenda da je Edie prekrupna za otvaranje revije kontradiktoran.
Poznati model na šaljiv je način poslala poruku modnoj industriji stavljajući fotografiju kako se u hotelskoj sobi igra pecivima za doručkom u društvu prijateljice Christabel MacGreevy. Edie je dodala i simpatičan komentar u kojem piše ‘i pod ‘prekrupna’ ne mislim prepoznata, mislim predebela’.

(Edie Campbell nosi Chanel reviju, Paris Fashion Week Womenswear S/S 2019 /Getty Images)

Današnji DJ i model Edie Campbell u svijet mode je ušla s 15. godina kada ju je otkrio poznati fotograf Mario Testino, i od tada nosi velika modna imena poput Chanela, Burberryja i Alexander McQueena.
Još 2017. godine Campbell je napisala kritičko pismo WWD-u u kojem kritizira postupanje s modelima.
‘Mora postojati neka granica. Mora postajati neka granica u kreativnom procesu, s obzirom na ljudsku žrtvu. Moda je velika kada slavi ljude koji su uključeni u kreativni proces, a ne kada ih uništava. Rad nikada ne bi trebao biti važniji od ljudi koji su u njega uključeni.’- tada je napisala Edie.
Prema podacima matične modne agencije Edie Campbell nosi englesku veličinu 8-10 što je u Europi reciprocitet za broj 36-38.